De mooiste terrassen aan het water

2.698 keer bekeken

43 van 64 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Zon en water… twee dingen waar bijna elke Nederlander gek op is. Dus als de zon bij ons tevoorschijn komt, stromen alle terrassen vol. En zeker die met uitzicht op het water. Het water verkoelt een beetje, de sfeer is er vaak nóg wat relaxter en de bootjes varen langs terwijl u geniet van een hapje en een drankje. Kortom het ultieme vakantiegevoel in de grote stad.

  • Zoek tijdens de zomer de verkoeling op een terras aan het water!
  • De 10 mooiste terrassen aan het water in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht.
  • Geniet van de rust van het water en langsvarende bootjes.

De 10 mooiste terrassen aan het water

1. Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam

Schitterend, ruim terras van houten vlonders met een heerlijk informele sfeer. Van alternatieve studenten tot celebrities, iedereen komt hier genieten van het schitterende uitzicht op de bedrijvigheid van het IJ.

Adres: Piet Heinkade 1, Amsterdam

2. Café de Jaren, Amsterdam

Hartje centrum, vlakbij het gezellige Rembrandtplein, vindt u café de Jaren. Hier zit u heerlijk aan de gracht, met uitzicht rondom, te genieten van prima eten en drinken.

Adres: Nieuwe Doelenstraat 20-22, Amsterdam

Hoteltip: in het nabijgelegen NH Doelen hotel overnacht u in stijl èn middenin de stad!

3. NEMO Dakterras, Amsterdam

Bovenop technologiemuseum NEMO met zijn unieke architectuur, bevindt zich een heerlijk terras. Het is aflopend, lijkt soms meer op een beachclub dan een terras en biedt een uniek uitzicht. Voor de kinderen is er ‘Splashing Water Wonder’; een heerlijke waterspeelplek.

Adres: Oosterdok 2, Amsterdam

NEMO Roof Terrace

4. Zouthaven, Amsterdam

Schitterend restaurant met een uniek uitzicht, waar vis een belangrijke rol speelt op de kaart, Hier zit u iets chiquer, maar dan wel op één van de mooiste plekjes aan het water in Amsterdam.

Adres: Piet Heinkade 1, Amsterdam

5. Noorderlicht, Amsterdam

Met het pontje vanaf Centraal Station steekt u moeiteloos over naar dé creatieve broedplaats van Amsterdam, het NDSM-terrein. Een bezoek aan het heerlijke terras van Noorderlicht maakt dit tot een ideaal uitje voor de wat artistiekere types onder ons.

Adres:  NDSM Plein 102, Amsterdam

6. De tuin van de vier windstreken, Rotterdam

Gelegen aan de Kralingse Plas, met een mooi uitzicht op de skyline van Rotterdam... niet voor niets één van de populairste terrassen van de stad.

Adres: Plaszoom 354, Rotterdam

7. Hotel New York , Rotterdam

Bij het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn, tegenwoordig een schitterend hotel, zit u heerlijk op het terras met een fantastisch uitzicht over de nieuwe Maas. Na afloop kunt u met de watertaxi naar huis!

Adres: Koninginnehoofd 1 Wilhelminapier, Rotterdam

Hoteltip: boek een overnachting in Hotel New York en geniet ’s ochtends van een uitgebreid ontbijt voordat u weer op stap gaat. 

8. SS Rotterdam

Op het terras van een voormalig cruiseschip kunt u genieten van het uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam. Er is een (ondiep) zwembad om heerlijk in pootje te baden. Ook voor de kinderen een plek om zich perfect te vermaken!

Adres: 3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam

Hoteltip: blijf overnachten op dit cruiseschip. U boekt al een authentieke scheepshut vanaf €75.

SS Rotterdam

9. Wijnlokaal Aal, Utrecht

Aan de Oudegracht, in één van de vele werfkelders, zit Wijnlokaal Aal. Hier op het terras proeft u de heerlijkste wijntjes en hapjes met een uniek uitzicht op de Oudegracht.

Adres: Oudegracht 159D

10. Café Servaas, Maastricht

Met een fraai uitzicht op de rivier de Maas is het hier zomers puur genieten. U kunt er kiezen voor een gezellige borrel of voor een prima diner of lunch.

Adres: Corversplein 10, Maastricht

Overnachten aan het water
Ontdek meer in de omgeving
De mooiste terrassen aan het water
Bekijk deze video: Terras

Bij de allereerste zonnestralen rent heel Nederland naar buiten om op een terrasje te gaan zitten.