Mauritshuis, Den Haag

22 keer bekeken

2 van 2 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het Mauritshuis bevindt zich in het centrum van Den Haag en werd in de 17e eeuw als woonhuis gebouwd voor graaf Johan Maurits van NassaSiegen.  Later kreeg het verschillende andere functies, maar sinds 1822 is het in gebruik als museum.

  • Bewonder Vermeers beroemde schilderij Meisje met de parel.
  • Wandel door het klassieke interieur met zijden wandbekleding.
  • Ga via de ondergrondse foyer naar het tweede deel van het museum in Sociëteit de Witte.

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte, wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben hun plaats in het klassieke interieur dat door de zijden wandbespanning, fonkelende kroonluchters en monumentale plafondschilderingen een aangename sfeer ademt. Interieurs van Jan Steen, landschappen van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

In de Royal Dutch Shell Vleugel, ondergronds verbonden via de foyer met brasserie en museumshop, presenteert het Mauritshuis een wisselend tentoonstellingsprogramma. Deze museumvleugel in Art-Deco architectuur biedt bovendien ruimte aan educatieve activiteiten en diverse zalen voor bijeenkomsten en verhuur.

Meer informatie over Het Mauritshuis op www.maurithuis.nl

Ontdek meer in de omgeving
Mauritshuis, Den Haag
Adres: 
Plein 29
2511CS Den Haag

Tickets

Koop hier je tickets voor je museumbezoek

Naar de ticketshop