Ontdek Dordrecht; stad van water, historie & cultuur!

582 keer bekeken

11 van 13 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Dordrecht is een oudhollandse stad met een rijke historie, die nog steeds goed zichtbaar is in de binnenstad. De stad werd groot in de Middeleeuwen en beleeft al in de 14e eeuw haar eigen gouden eeuw. Dordrecht combineert deze historie met een hedendaags karakter en een ruim aanbod aan musea, restaurants en bijzondere winkels. Kortom een stad die uitnodigt om te bezoeken!

  • Wandel door de stad en bekijk de binnenstadshavens, monumenten en historische plekjes.
  • Breng een bezoek aan het Dordrechts Museum.
  • Geniet van een heerlijke break en boek een "Heerlijk Herfst arrangement".

In Dordrecht kun je van het voorjaar tot het najaar genieten van de bijzondere waterwandelgangen van de stad met verschillende rondvaartboten. Deze boten varen door de historische havens en laten plekjes zien die anders verborgen blijven, zoals druppende bruggen, donkere doorkijkjes en kolossale pakhuizen. Kijk voor meer informatie op www.dordtevaar.nl en www.ibarone.nl

Eigentijds Culinair Genieten

Dordrecht heeft op culinair gebied veel te bieden. Van sfeervolle bistro tot modern restaurant en van Japanse sushi tot oer-Hollandse kost. Van welke smaak je ook houdt; er is altijd wel een bijzonder restaurant of speciaalzaak te vinden. Op www.bijzonderdordrecht.nl hebben we een aantal toppers op een rij gezet. Er is voor iedere smaak wel wat te vinden.

Winkelen in stijl

Een dagje stad is niet compleet zonder wat leuke lokale winkeltjes! Juist de variatie aan grote winkelketens in combinatie met lokale winkeltjes maakt winkelen in Dordrecht extra leuk. Het winkelhart van Dordrecht is het Statenplein en de winkelstraten die hier op uitkomen. Zeker de moeite waard, maar durf ook eens deze gebaande wegen te verlaten! Ontdek de prachtige straatjes rondom het Statenplein zoals de Vriesestraat. Je vindt hier niet alleen verrassende winkeltjes, ook de historische omgeving is prachtig. Benieuwd naar tips van locals en het laatste nieuws? Kijk dan op www.dordrechtmaggezien.nl.

Dordrechts Museum: De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling

Het Dordrechts Museum is het belangrijkste museum van de stad, en één van de oudste en belangrijkste stedelijke musea van Nederland. De collectie omvat een indrukwekkende verzameling van zowel internationale als Nederlandse schilderkunst met topstukken van onder andere Ary Scheffer en Ferdinand Bol.

Wat is de rol van de schilderkunst anno nu? Op deze vraag krijg je tijdens De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling hét antwoord. Op de grote internationale tentoonstellingen en biënnales schittert ze door afwezigheid. Video, foto, film, installaties en ervaringskunst voeren de boventoon. Heeft de schilderkunst dan niets meer te vertellen? Deze tentoonstelling laat zien dat het schilderen nog altijd zeer actueel en springlevend is. 28 Nederlandse kunstenaars tonen een selectie van hun meest recente werk. Nog tot half oktober te zien in het Dordrechts Museum!

Heerlijke Herfst Citybreak

Tijdens een heerlijke break in het historische Dordrecht en je verblijf in het Van der Valk Hotel Dordrecht verveel je je geen moment. Ook in de herfst is Dordrecht een prachtige stad om rond te struinen; met de mooie havens waarin tal van boten liggen, authentieke panden met prachtige gevels en de vele bijzondere winkels en galeries. Het Heerlijk Herfst arrangement is beschikbaar in september, oktober en november met overwegend aankomsten in het weekend. De vanaf prijs is op basis van; een driedaags verblijf, tweepersoonsbezetting en een comfort hotelkamer. Het arrangement bevat: 2/3 overnachtingen, 2/3 ontbijtbuffet en 2x 3-gangendiner.

Kijk op www.vandervalkhoteldordrecht.nl/arrangementen/heerlijkherfst of bel +31(0)78 - 8700 800.