Drenthe, Oerprovincie van Nederland!

1.348 keer bekeken

14 van 16 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Wil je actief genieten? Dan is Drenthe jouw bestemming. Want wanneer het leven draait om overvolle agenda’s en continue bereikbaarheid is het goed om de wereld even op pauze te zetten en dat kan in Drenthe, Oerprovincie van Nederland. Een ongedwongen én stoer gebied, met ongerepte natuur, indrukwekkende verhalen, hartelijke mensen en een gevoel van oorsprong.

  • Maar liefst drie Nationale Parken en prachtige natuurgebieden.
  • Ruim 2100 kilometer aan fietspaden.
  • In Drenthe overnacht je altijd onder een hemel vol heldere sterren.

Oorspronkelijke natuur

Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken en heeft prachtige natuurgebieden. Je vindt er ongerept oerbos, ruige heidevelden en een uitgestrekt beekdallandschap. De horizon reikt zover je ogen kunnen kijken. Genietend van de opkomende of ondergaande zon, de duisternis en de rust. Hier ervaar je pas wat stilte is.

Indrukwekkende verhalen

Drenthe is een gebied vol verrassingen. Festivals midden in de natuur, bijzondere streekmusea, authentieke brink- en esdorpen en een landschap boordevol geschiedenis. Neem bijvoorbeeld het verhaal over de hunebedden; Spannend en mysterieus. Het verhaal over Vincent van Gogh, die in Drenthe inspiratie zocht en vond. Het verhaal van de paupers, die in de Koloniën van Weldadigheid een perspectief op een beter bestaan geboden werd. Nergens anders in Nederland is de geschiedenis zo voelbaar. Het landschap van Drenthe komt pas echt tot leven als je de verhalen kent.

Fietsprovincie van Nederland

Met ruim 2100 kilometers aan fietspaden raak je in Drenthe niet (snel) uitgefietst. Of je nu van lange fietstochten houdt of ‘gewoon’ een stukje wilt fietsen. Hier kan het. Spring na je ontbijt uitgerust op de fiets. Volg een bewegwijzerde route of maak zelf je route met het handige knooppuntennetwerk. Je komt langs paarse heidevelden, bossen, riviertjes, plassen en zandverstuivingen. Ongetwijfeld kom je oog in oog te staan met Schotse Hooglanders, Drentse heideschapen of reeën.

Bijzonder overnachten

Er is zoveel te doen in Drenthe, dat lukt nooit in één dag. Blijf dus gerust een nachtje. Drenthe heeft heel wat bijzondere locaties en accommodaties. Overnachten in een natuurhuisje midden in het bos. Of liever een gespreid bedje in een B&B? Waar je ook slaapt, in Drenthe overnacht je altijd onder een hemel vol heldere sterren.

Bekijk deze video: Slapen op bijzondere locaties in Drenthe

Ontdek meer in de omgeving
Drenthe, Oerprovincie van Nederland