Drenthe, Oerprovincie van Nederland

346 keer bekeken

4 van 4 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Wakker worden in stilte. Ontbijten met uitzicht op paarse, ruige heidevelden. Fietsen door oerbossen of wandelen langs mystieke hunebedden. Goede verhalen en stoere avonturen. Dat is Drenthe, dé Oerprovincie van Nederland. Kom dit najaar opladen in Drenthe. Geen overvolle agenda’s of verplichtingen. Maar alle tijd voor jezelf en voor elkaar. Geniet van de najaarszon en streekproducten op het terras. Struin door pittoreske dorpjes, shop in de leukste boetiekjes en ontdek het culturele erfgoed.

  • Bezoek het Hunebedcentrum in Borger en ontdek meer over deze mysterieuze bouwwerken.
  • Overnacht op een unieke locatie in de Drentse Koloniën van Weldadigheid.
  • Fiets of wandel door geurende bossen en bloeiende heide.

Dé tips voor dit najaar:

1. Koloniën van Weldadigheid
In de Drentse Koloniën van Weldadigheid vormen kaarsrechte lanen, statige koloniehuizen en vele monumenten een blijvend decor van een unieke geschiedenis. Lang vervlogen tijden komen tot leven tijdens een ritje met de Kolonietram of wanneer je museum De Koloniehof in Frederiksoord of het Gevangenismuseum in Veenhuizen bezoekt. 

2. Hunebedden
Denk je aan Drenthe, dan denk je aan de hunebedden. Spannend, mysterieus en de oudste monumenten van Nederland. In Drenthe vind je er 52. Gewoon midden in de natuur! Het Hunebedcentrum is hét startpunt voor een excursie langs de hunebedden.

3. Museumdorp Orvelte
Saksische boerderijen met rieten daken. De brink, klinkers en kinderkopjes. Een oud snoepwinkeltje, smederij, klompenmaker en leuke galerieën en ateliers. In Museumdorp Orvelte waan je je weer even in grootmoeders tijd.

4. Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Een indrukwekkend verhaal dat nooit vergeten mag worden. Hier wordt het verhaal over het leven van slachtoffers en overlevenden in de Tweede Wereldoorlog verteld. In het museum zijn hun namen geprojecteerd. Buiten op het kampterrein hoor je de namen.

5. Fietsen door ongerepte bossen en bloeiende heidevelden
Met ruim 2100 kilometers aan fietspad raak je in Drenthe niet (snel) uitgefietst. Volg een uitgestippelde route of ontdek Drenthe via het uitgebreide knooppuntennetwerk en fiets langs ongerepte natuurgebieden, mystieke hunebedden en authentieke brinkdorpen. De mooiste fietsroutes vind je hier: www.drenthe.nl/fietsroutes

 Meer informatie over Drenthe op www.drenthe.nl/home

Ontdek meer in de omgeving
Drenthe, Oerprovincie van Nederland.
Bekijk deze video en ontdek meer over Drenthe