Fietsen in Waterrijk Nederland

2.502 keer bekeken

13 van 15 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De Nederlanders staan wereldwijd bekend als fervente fietsers én als topmanagers van water. Al eeuwenlang toveren ze zeeën om in polders en beschermen ze hun land met dijken en dammen. Het toppunt van hun kunst zijn meesterlijke waterwerken zoals de Deltawerken, de Afsluitdijk en Flevoland, de twaalfde provincie die volledig gewonnen werd op de Zuiderzee.

  • Diverse fietsroutes leiden je langs de allergrootse dijken en polders.
  • Betoverende landschappen met grasgroene panorama’s en romantische waterdorpen
  • Flaneer door Dordrecht en ontdek de leuke doorkijkjes en gezellige terrasjes.

Wil je de waterkunstwerken van Nederland zelf ontdekken? Diverse fietsroutes leiden je langs de allergrootse dijken en polders. De leuke fietsroute Monumentaal fietsen in Zeeland brengt je langs statige torens, malende molens en vele andere monumenten in de stadjes Zierikzee, Brouwershaven en Renesse. Je wordt getrakteerd op mooie vergezichten, zalige badplaatsen en gezellige Zeeuwse havens, mét uitzicht op de wereldberoemde dammen en dijken van de Deltawerken. En als je toch in Zeeland ben bezoek dan ook het Watersnoodmuseum.

Het meesterwerk van water levert in Nederland ook pareltjes van erfgoed op, werelderfgoed zelfs, volgens UNESCO. Fiets mee langs die ó zo meesterlijk schatten van het Woudagemaal, de molens van Kinderdijk, het voormalige eiland Schokland en het nostalgische landschap van De Beemster.

De fietstocht door de eeuwenoude droogmakerijen Beemster-Schermer brengt je langs 43 molens die nodig waren om de binnenzee Beemster en later het Schermermeer droog te leggen. Vandaag grazen er volop Hollandse koeien in die grasgroene panorama’s, met rechte grachten, oude herenhuizen en authentieke dorpjes. Hou ook even halt bij de boerderijwinkels, vol kazen, peren, appels en groenten uit de regio, en geniet van de gezellige dorpscafés. De fietstocht is ook mooi te combineren met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen, met authentieke huizen uit het voormalige Zuiderzeegebied.

Nederland heeft mooie waterlandschappen. Zodra je de Nederlandse grens oversteekt, merk je het al: het landschap wordt weidser, de grachten talrijker, de meren groter ...Nederland is een echt waterland en dat maakt het landschap zo betoverend mooi en uniek. Must sees zijn het Nationaal Park De Biesbosch met een waterdoolhof bij Dordrecht, en het Nationaal Park Weerribben-Wieden, een groots laagveenmoerasgebied met middenin het romantische waterdorp Giethoorn.

Een route vol afwisseling is de fietsroute Eiland van Dordrecht. Je fietst altijd nabij water, soms in de historische stad Dordrecht, soms in de weidse natuur. Flaneer zeker door Dordrecht en ontdek de leuke doorkijkjes en gezellige terrasjes in dit authentiek Hollands Havenstadje met meer dan duizend monumenten.

Meer info: www.holland.com/waterland

Nederland Waterland