Hanzesteden: hip & happening!

614 keer bekeken

8 van 8 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het water bruist in en rondom de Hanzesteden. Zo ook langs de stadsgrachten en oevers van de IJssel en Randmeren, al eeuwenlang en nog altijd vind je er leven. Treed in de voetsporen van middeleeuwse handelslui en ontdek dat de Nederlandse Hanzesteden tegenwoordig ook nog heel veel te bieden hebben.

  • 9 unieke steden met hun eigen karakter
  • De hipste koffietentjes & leukste eetadressen
  • Stijlvol overnachten in de Hanzesteden!

Alles dichtbij & genoeg te doen

De historische binnensteden hebben een aangenaam formaat. Verscheidene bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Er zijn vele musea binnen de stadsgrachten. Tussen alle mooie gevels, pakhuizen en panden ontdek je pareltjes uit vervlogen tijden. In de straten van de middeleeuwse binnensteden hangt ook een levendige sfeer. Vroeger maakten kooplieden van het Hanzeverbond hier de dienst uit, nu zijn het ondernemers, bezoekers en creatievelingen die voor de dynamiek zorgen. Handelsgeest en ondernemerslust zorgen ervoor dat elke Hanzestad een stad is waar je je nooit hoeft te vervelen.

De hipste koffiebars & leukste eetadressen

Na uren shoppen, kunst kijken en flaneren door de gezellige straatjes van de Hanzesteden, ben je toe aan ontspanning. Loop binnen bij zo’n trendy koffiebars, of neem plaats op een van de gezellige terrasjes in de binnenstad. Keuze genoeg!

Spetterende agenda 

Het gehele jaar door is er van alles en nog wat te doen in de Hanzesteden. Stadswandelingen, evenementen, muziekoptredens, theater en culturele evenementen en nog veel meer. Check de agenda!

Bijzonder overnachten

Of je nu op zoek bent naar comfortabel, uniek, mysterieus of origineel, in de Hanzesteden overnacht je in stijl! Van een stadsboerderij tot kasteel, het kan allemaal in Hanzesferen.

Kijk hier voor meer bijzondere overnachtingen.

Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Kampen, Hasselt, Hattem, Elburg en Harderwijk: kom ze zelf ontdekken! Bezoek ook de website van de 9 hanzesteden

Ontdek meer in de omgeving
Hanzesteden: hip & happening!
Bekijk deze video: Hanzesteden aan het water