Kom genieten in de Gelderse streken

732 keer bekeken

12 van 14 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Sfeervolle steden waar je, al dwalend door de smalle straten, de historie nog merkbaar voelt. Eindeloos fietsen en wandelen door een prachtig, afwisselend landschap, van heuvelachtig, tot bosrijk, van bijzondere natuurgebieden tot rivierenlandschap, met onderweg stops bij wijngaarden en andere streekproducenten. Welkom in de Gelderse streken!

  • Culinaire belevenis: sfeervolle restaurants voor fijnproevers.
  • Schitterend industrieel erfgoed, kastelen, landgoederen en interessante musea.
  • Meer dan 5000 kilometer aan fietspaden en vele fietsroutes.

De Gelderse streken

Sfeervolle restaurants voor fijnproevers, waar de lekkerste streekproducten op het menu staan, compleet met zonnige, gastvrije terrassen. Bijzondere plekken; schitterend industrieel erfgoed dat bewaard is gebleven, prachtige kastelen en landgoederen en interessante musea. Kortom; alle ingrediënten voor een fantastisch verblijf zijn voorhanden in de Gelderse streken, mede door de grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden waar je met open armen wordt ontvangen om met volle teugen van de Gelderse gastvrijheid te genieten.

Even situeren

Ten noorden van de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant ligt de provincie Gelderland met Nijmegen en Arnhem als grootste steden en de Veluwe als natuurtopper met uitgestrekte bossen en heidevelden. Maar er zijn nóg enkele Gelderse streken beslist de moeite om te ontdekken. Heel wat natuurfans bijvoorbeeld, verliezen hun hart in de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens. Of neem nu Rivierenland, een vruchtbare streek omarmd door de rivieren Maas, Waal, Lek en Linge.

Culinair genieten

Op culinair gebied bieden de Gelderse streken je eindeloos veel mogelijkheden. Van heerlijke terrassen, culinair hoogstaande restaurants en hippe markten tot wijngaarden, landwinkels en smaakevents. Je proeft dat alles met passie gemaakt, geteeld en bereid is. Vaak is er een charmant klein winkeltje waar je de producten kunt kopen.

Meer informatie

Fietsen

Het mooie aan fietsen in de Gelderse streken is de enorme diversiteit. Het ene moment trap je lekker door de bossen en over stuwwallen, het andere moment ben je op een open vlakte, fiets je langs heidevelden en vennetjes of over dijken langs rivieren. Een waar fietsparadijs met meer dan 5000 kilometer aan fietspaden en vele prachtige fietsroutes. 

Bekijk de fietsroutes

Hanzesteden

Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een lekker hapje eten op één van de vele gezellige pleinen, de Hanzesteden hebben allen haar eigen charme. Overeenkomstig is dat de historie overal zichtbaar is. Het Hanzeverbond was een samenwerkingsverband van handelaren en tweehonderd steden tijdens de middeleeuwen. De handel ging grotendeels over de Oost- en Noordzee en bracht de steden veel welvaart.

Meer informatie? Kijk dan op www.geldersestreken.nl

Bekijk deze video: Gelderland levert je mooie streken

Ontdek meer in de omgeving
Kom genieten in de Gelderse streken