Ontdek de Gelderse streken.. Fietsparadijs!

963 keer bekeken

7 van 7 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De provincie Gelderland heeft zó veel te bieden! Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe en de historische steden Arnhem en Nijmegen, de talrijke kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek en kronkelige dijkjes en rivieren in Rivierenland. Ga op avontuur en maak de mooiste fietstochten langs prachtige landschappen en historische plaatsen.

  • Ontdek fietsparadijs Gelderland.
  • Breng een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum.
  • Ga op avontuur in Burgers’ Zoo in Arnhem.

Gelderland kan gerust worden bestempeld als een waar fietsparadijs. De combinatie van natuur, water, rust en cultuur heeft op fietsliefhebbers een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Achter elke bocht verschijnt een ander decor, nu eens een groepje bomen, dan weer een beek of een karakteristieke boerderij. Niet voor niets wordt Gelderland al jaren op rij tot ‘Beste Fietsprovincie van Nederland’ uitgeroepen. De vier Gelderse streken tellen meer dan 5000 kilometer aan fietspaden en vele prachtige fietsroutes.

Spring op de fiets!

Gelderland is dé fietsprovincie van Nederland en staat bekend om haar natuur. Natuurlijk hebben de Gelderse streken nog veel meer te bieden.

Kijk mee over de schouder van vier locals uit de Gelderse streken. Laat je inspireren door een Achterhoekse kasteelvrouwe, een barones uit Rivierenland, een Veluwse schaapsherder en een natuurliefhebber uit de Regio Arnhem Nijmegen. Zij nemen je mee door de Gelderse streken en laten je de unieke plekjes in deze regio’s zien.

Zij zijn voor je op de fiets gesprongen en hebben tijdens het fietsen, maar ook vanuit de lucht, prachtige beelden gemaakt van hun favoriete plekjes.

Meer info: https://geldersestreken.nl/

Bekijk hier de video’s van de fietsroutes die je kan downloaden op deze pagina