Trek erop uit in Holland boven Amsterdam

248 keer bekeken

8 van 8 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Er is zoveel te beleven boven Amsterdam. Trek erop uit met het gezin of vrienden: cultuur snuiven en uitrazen in de natuur, op het strand of tussen de dieren. Maak een fietstocht met het gezin of trek je wandelschoenen aan en verdwaal in de natuur. Bekijk onze tips! 

  • Ga vanuit Den Oever wadlopen met een gids.
  • Wandel door de duinen of ga heerlijk uitwaaien aan het strand.
  • Kies een fietsroute langs de kust of door de polder.

Uitwaaien op het strand

Aan de stranden is het nog heerlijk. Wandel langs de branding, ga lekker uitwaaien en geniet van de zonsondergang. En genoeg strandpaviljoens om te genieten van warme chocolademelk na je wandeling. In Holland boven Amsterdam vind je langs de 52 kilometer lange kust de mooiste stranden voor eindeloze strandwandelingen. Maar liefst acht Noordzeestranden hebben een blauwe vlag, wat staat voor aantoonbaar schoon en veilig. Wandel door de duingebieden en ontdek het prachtige witte zand van Callantsoog helemaal naar Den Helder. Daar vind je overigens Fort Kijkduin in de omgeving, een historische blikvanger. 

Trek erop uit in de natuur

In Holland boven Amsterdam vind je alle landschapstypen die Nederland rijk is; van bos tot duin, van meren tot zee en van kleigrond met akkerbouw tot heide. Of wat dacht je van de Waddenzee. Een prachtig gebied dat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Ga vanuit Den Oever wadlopen met een gids en ontdek hoe uniek dit mooie stuk natuur is. De kans is groot dat je zeehonden ziet, dus neem je verrekijker mee! Of ontdek Het Zwanenwater, bij Callantsoog. Dit beschermde natuurgebied heeft de grootste natuurlijke duinmeren van Europa en bestaat uit duinen, vlakten, moeras en dennenbos. Via de wandelroutes krijg je een beeld van het landschap en de veelzijdigheid aan planten en vogels.

Ontdek meer

Wil je meer natuur? Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna is rijk aan dieren uit alle delen van de wereld. In de tropische kas waan je jezelf in een ware jungle. Het ligt tevens in een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Het Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn is een dierenpark met ooievaars, flamingo's, ara's, pinquïns, alpaca's, walibi's en lama's. Of geniet bij Vlindorado in Waarland van de exotische vlinders en vogels in de grootste vlindertuin van Europa.

Ontdek al wandelend de diversiteit

In Holland boven Amsterdam ligt een uitgebreid wandelnetwerk; er zijn paaltjeswandelingen door dorp, duin en polder. Wandel door mooie landschappen, dorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. Wandelend door de natuurgebieden kun je oog in oog komen te staan met verschillende diersoorten. In de duinen bij Den Helder grazen bijvoorbeeld Schotse Hooglanders en Konikpaarden. Ook de steden lenen zich perfect voor een wandeling. Met een stadswandeling ontdek je de verhalen achter de gebouwen en straten. Wandel bijvoorbeeld door het mooie Schagen en ervaar de gemoedelijke sfeer, de smalle winkelstraatjes en het gezellige marktplein.

Verrassende fietsroutes

Langs de kust, door de polder, langs de Westfriese Omringdijk; in de Kop vind je verrassende fietsroutes. Door middel van het fietsknooppuntennetwerk kun je zelf je route vinden. Stap onderweg af voor een break bij een van de vele restaurantjes.

Meer informatie?

Kijk voor alle tips en voor meer informatie op www.hollandbovenamsterdam.com

Kop van Noord-Holland