Unieke Hanzefietsrondjes

1.134 keer bekeken

9 van 11 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Van Doesburg naar Deventer, van Elburg naar Hattem en Harderwijk, van Deventer naar Zwolle; allemaal leuke fietsrondjes opgesteld voor de bezoekers van deze prachtige Hanzesteden. Combineer een citytrip met een fietstocht langs de verschillende Hanzesteden. Speciaal voor de fietsliefhebbers is er een boekje ontwikkeld met zes nieuwe routes.

  • Spring op je fiets en maak een Hanzerondje.
  • Maak een stop bij Museum de Fundatie in Zwolle.
  • Bezoek Deventer en proef van de echte Deventer Koek.

In Oost-Nederland zijn negen Hanzesteden door het water verbonden langs de IJssel en de voormalige Zuiderzee. Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk. Iedere stad heeft z’n eigen identiteit en een historisch decor met eigentijdse bezienswaardigheden, conceptstores, foodmarkets en festivals. Je kunt ook prachtig fietsen langs de macht en de pracht van de Hanzesteden.

Uitgelicht: Fietsrondje Deventer – Zwolle; het mooiste van de IJssel

De omgeving tussen Deventer en Zwolle kenmerkt zich als een zeer afwisselend landschap met bossen, historische boerderijen, statige landgoederen en natuurlijk de uiterwaarden van rivier de IJssel. Breng onderweg een bezoek aan natuurgebied de Duursche Waarden of snuif cultuur in de steden Deventer, Zwolle of Hattem.

Deventer 1250 jaar. In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat de stad Deventer werd gesticht. Gedurende het gehele jaar zullen er verschillende evenementen zijn waarbij wordt teruggekeken op de geschiedenis van Deventer én er wordt vooruitgekeken naar haar toekomst. Eén van de best bewaarde geheimen van Deventer is het recept van de Deventer Koek, welke in de stad al 600 jaar wordt gebakken. Niet voor niets is er een tentoonstelling rondom deze koek in Museum de Waag te zien tot en met 3 juni 2018.

Zwolle; dynamisch en gastvrij. Zwolle is een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt in de historische binnenstad. Bevolkt door creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. Binnen de oude stadsmuren is een veelheid aan cultureel en culinair aanbod te vinden met talloze festivals en de culinaire top van Nederland. Eén van de topattracties in Zwolle is Museum de Fundatie; een kunstmuseum met een topcollectie beelden kunst en aansprekende tentoonstellingen.

Hanzestad op de Veluwe: Hattem. Het pittoreske Hattem trok qua uiterlijk begin 1900 tal van schilders aan die de Hollandse wolken boven de IJssel trachten te vereeuwigen. Hattem behoort, met zo’n 12.000 inwoners, tot de kleinere Hanzesteden. Maar liefst drie musea en de mooie Dijkpoort herbergt dit Anton Pieck stadje. Hattem was net als Elburg een echte handelsstad waarbij de oude Hessenwegen vroeger gebruikt werden door Duitse kooplieden.

Overnachten in de Hanzesteden

De Hanzesteden hebben voor ieder wat wils: cultuur en geschiedenis, maar ook hippe conceptstores en vegetarische restaurants. De tijd vliegt voorbij bij een bezoek aan de Hanzesteden. Dus: waar overnacht je dan? Kijk op www.visithanzesteden.nl/overnachten voor leuke tips!

Meer info: www.visithanzesteden.nl

Met het Hanzefietsrondjes-boekje met zes nieuwe fietslussen combineer je een fietstocht gemakkelijk met een citytrip. Van Doesburg naar Deventer, van Elburg naar Hattem en Harderwijk, van Deventer naar Zwolle: het staat er allemaal in. Te koop bij de Tourist Info’s / VVV’s in de negen Hanzesteden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis de download versie van het nieuwe fietsboekje: 6 Hanze Fietsrondjes

Bekijk deze video: Hanzesteden aan het water