Tulpen

De treffende kleuren van bloeiende tulpen zijn in de lente een typisch Nederlandse bezienswaardigheid. De rode, roze en gele kleuren zijn adembenemend mooi en zouden door iedereen gezien, of beter gezegd, ervaren moeten worden!

Kom meer te weten over de tulp

Tradities

Geschiedenis van tulpen in Holland

Tulpen groeiden oorspronkelijk in het Ottomaanse Rijk (Turkije). Ze werden in de 16e eeuw geïmporteerd naar Nederland en waren al snel heel geliefd.

Tradities

Tulpentijd in Nederland

Wat is de beste tijd van het jaar om de tulpenvelden in Nederland te bezoeken?

Royal FloraHolland, Naaldwijk
Tradities

Royal FloraHolland

De grootste bloemenveiling ter wereld.

Evenement

Keukenhof

  • 26 mrt tot en met 10 mei
  • Lisse

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Keukenhof tickets

Bestel nu en ontvang direct uw tickets per email.

Fietsvakanties door de bloemenvelden

Tradities

Tulpenmuseum Amsterdam

Het Tulpenmuseum Amsterdam is opgericht en wordt gesponsord door een lokaal bloembollenbedrijf en illustreert de geschiedenis van de tulp.

3x bloemencorso

Evenement

Bloemencorso

  • 25 apr
  • Haarlem

Het grootste bloemencorso van Nederland.

Evenement

Bloemencorso Lichtenvoorde

  • 13 sep
  • Lichtenvoorde

Het Bloemencorso Lichtenvoorde is een van ‘s werelds grootste dahliacorso’s en een prachtig bloemenspektakel.

Evenement

Bloemencorso Zundert

  • 1 sep tot en met 2 sep
  • Zundert

Het bloemencorso van Zundert verrast ieder jaar met unieke creaties en schitterende corsowagens.

3x bloemenmarkten

Tradities

De beste bloemenmarkten in Nederland

Nederland staat bekend als de grootste bloemenwinkel ter wereld. Nederlanders nemen niet alleen hun tulpen serieus!

Tradities

Bloemenmarkt Amsterdam

Maak uw dag mooier met een bos tulpen of andere bloemen van de beroemde Bloemenmarkt in Amsterdam.

Evenement

Bloemetjesmarkt Leeuwarden

  • 21 mei
  • Leeuwarden

Bezoek de gezellige bloemetjesmarkt in Leeuwarden.

Bloemenseizoen

Van het einde van maart tot de tweede week van mei staan de bollenvelden in bloei, dit wordt ook wel de tulpentijd genoemd. De precieze periode waarin zij bloeien hangt natuurlijk af van het weer, maar over het algemeen heeft u in de tweede helft van april de meeste kans om een bloeiend veld tegen te komen.

Aan het einde van maart begint het krokusseizoen. Daarna, vanaf begin april, komen de narcissen en kleine tulpensoorten op. Vanaf midden april staan de hyacinten in bloei. Ten slotte laten de tulpen hun geweldige kleuren zien, vanaf midden april tot de eerste week van mei.

Waar vindt u de bollenvelden?

In Nederland kunt u op verschillende plekken de prachtige kleurrijke bollenvelden bewonderen. De bekendste 'bollenstreek' bevindt zich achter de Noordzeeduinen tussen de steden Leiden en Den Helder. Andere, net zulke mooie bollenvelden vindt u in de provincies Flevoland (Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland) en Noord-Holland rond Enkhuizen (Bovenkarspel en Andijk) en rondom het Breezand (Kop van Noord-Holland). Bij de plaatselijke VVV-kantoren vindt u plattegronden met wandel-, fiets- en autoroutes door de bollengebieden.​

Fiets langs de tulpen

Nederland zou Nederland niet zijn zonder zijn miljoenen fietsen. Wat is dan ook een betere manier om te genieten van de heerlijke geuren, de plaatselijke cultuur en om deel uit te maken van dit kleurrijke landschap dan er doorheen te fietsen? Terwijl u zich vergaapt aan de unieke landschappen, leiden de kronkelende routes u door de velden. Wij een bieden een breed aanbod aan compleet georganiseerde fietsvakanties. Bekijk het aanbod.

De Keukenhof

De Keukenhof is een onvergetelijke ervaring voor mensen van alle leeftijden. Het historische park met meer dan 2700 bomen bestrijkt tweeëndertig hectare, vol met tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebloemen. De bloemententoonstellingen in het park en unieke bloemenshows in de verschillende paviljoens zijn een geweldige lust voor het oog. De wereldberoemde Keukenhof in Lisse is geopend vanaf midden maart tot midden mei.

Veelgestelde vragen