Bloemen in Nederland - Alles over Nederlandse bloemen - Holland.com
Tradities

Bloemen

Bezoek Nederland in het voorjaar en geniet van de uitgestrekte bollenvelden, bezoekjes aan de Keukenhof en de Floriade en bekijk de gezellige bloemenmarkt in Amsterdam.

  • Bezoek de Keukenhof en geniet van miljoenen bloembollen in een fraaie tentoonstelling.
  • Wandel over de bloemenmarkt aan het Singel in Amsterdam.
  • Geniet van de kleurrijke bollenvelden in Noord-Holland en Flevoland.

Holland bloemenland

Bloemen zijn onlosmakelijk met Nederland verbonden. Bloemen zijn een kleurrijke aanvulling op het typisch Nederlandse landschap. Bollenvelden, lange smalle sloten en groene polders vormen samen een kleurrijk palet, vooral in Noord-Holland en Flevoland. Bloemen zijn niet alleen een belangrijk exportproduct voor Nederland, ze trekken ook jaarlijks veel toeristen van over de hele wereld.  

Tulpen 

Nederland en tulpen zijn onafscheidelijk. De eerste tulpen verschenen eeuwen geleden in Nederland vanuit Turkije en Iran. Ze werden meteen heel populair in Nederland en hun komst was het startsein voor een bloeiende bloemensector. Vandaag de dag is Nederland de belangrijkste producent van bloemen en planten voor commerciële verkoop.  

Bloemenevenementen 

Als u de Nederlandse liefde voor bloemen zelf wilt ervaren, zijn er verschillende plaatsen waar u naartoe kunt gaan: 

  1. De Keukenhof: meer dan 7 miljoen bloembollen worden jaarlijks geplant in park De Keukenhof. Tuinen en vier paviljoens tonen een geweldige verzameling tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen. De Keukenhof is veruit de meest indrukwekkende internationale bloemententoonstelling die u ooit zult zien.
  2. De Floriade: een wereldtuinbouwtentoonstelling die iedere tien jaar op een andere locatie wordt gehouden. Pak uw agenda, want de volgende editie van Floriade vindt in 2022 plaats in Almere.
  3. Het Bloemencorso: miljoenen bloemen en het werk van honderden vrijwilligers zorgen voor 's werelds mooiste bloemencorso. 50 enorme praalwagens en rijkelijk versierde auto's met bloemen rijden een 40 kilometer lange route. Dit visuele spektakel wordt door honderdduizenden mensen bezocht.
  4. De drijvende bloemenmarkt: De bekendste bloemenmarkt van Nederland bevindt zich in Amsterdam. De markt is uniek omdat alle koopwaar is uitgestald op drijvende schuiten op het Singel. Door de grote verscheidenheid aan bloemen is het een van de kleurrijkste plaatsen van Amsterdam.
  5. FloraHolland: dit veilinghuis is verantwoordelijk voor 90% van de Nederlandse handel in sierteeltproducten. De grootste veiling is die in Aalsmeer, ook van veilinghuis FloraHolland. U zult er vroeg voor moeten opstaan, maar dan kunt u wel de spanning van de bloemenveiling ervaren vanaf de eerste rang en met uitleg.

De mooiste steden in de Bollenstreek

De Bollenstreek heeft niet alleen prachtige velden vol met tulpen en bloemen, maar ook historische steden zoals Haarlem. Haarlem heeft alles wat Nederland zo bijzonder maakt: Grachten en bruggetjes, een kathedraal en een oud raadhuis. Tip: verken Haarlem en de bloemenvelden per fiets, zodat je niets mist van de bloemenpracht. Ook universiteitsstad Leiden, in het zuiden van de Bollenstreek, is met haar grachtenpanden en musea is een echte aanrader.

Accommodaties

Wilt u dit jaar genieten van de vele schitterende bloemenvelden in Nederland? Boek een overnachting in de buurt van de Keukenhof en ontdek alles wat de Bollenstreek u te bieden heeft.

Tip van de redactie:

De bollenvelden achter de duinen zijn wereldberoemd, maar wist u dat de langste bloembollenroute in Flevoland te vinden is? Onze tip, huur een fiets en geniet van deze spectaculaire route.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: