80 Jaar Oorlog. De Geboorte van Nederland

-

260 keer bekeken

18 van 21 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Om het begin van deze belangrijke periode die Nederland heeft gevormd te herdenken, presenteert het Rijksmuseum in Amsterdam de tentoonstelling 80 Jaar Oorlog. De Geboorte van Nederland. Sta oog in oog met de geschiedenis en ontdek hoe dit bloedige conflict het Nederland en België van vandaag de dag heeft gemaakt.

  • Bewonder bijzondere voorwerpen die een rol speelde in het conflict.
  • Leer hoe de Tachtigjarige Oorlog Nederland heeft veranderd en gevormd.
  • De eerste grote tentoonstelling die het hele conflict belicht.

80 Jaar Oorlog. De Geboorte van Nederland is de eerste grote tentoonstelling die volledig gewijd is aan de Tachtigjarige Oorlog. De oorlog begon in 1568 als opstand tegen de de katholieke koning van Spanje en eindigde met een Nederland dat in twee delen uiteen viel. Deze twee delen, het huidige Nederland en België, groeiden daarna verder uit elkaar. De tentoonstelling laat aan de hand van bijzondere voorwerpen en kunstwerken zien hoe deze periode het Nederland van nu heeft gevormd.  

Ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog

Tijdens de tentoonstelling zijn maar liefst tweehonderd kunstwerken en voorwerpen uit de Tachtigjarige Oorlog te zien, ‘ooggetuigen’ van dit conflict. Bewonder schilderijen van onder andere Brueghel, Rubens en Ter Borch, beelden van Willem van Oranje en Piet Hein en wapens die tijdens de oorlog gebruikt zijn. Ook zijn belangrijke historische documenten, zoals de Vrede van Munster waarmee uiteindelijk in 1648 de oorlog beëindigd werd, te zien.

Koop uw tickets

Benieuwd geworden naar de tentoonstelling? Koop direct uw tickets voor het Rijksmuseum en bewonder behalve 80 jaar Oorlog. De Geboorte van Nederland ook wereldberoemde schilderijen zoals Rembrandt’s meesterwerk De Nachtwacht of Het Melkmeisje van Johannes Vermeer.

 

Rembrandt en de Gouden Eeuw

Vier het leven van Rembrandt en de bijzondere eeuw waarin hij leefde in musea door heel Nederland tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
80 Jaar Oorlog. De Geboorte van Nederland
Adres: 
Museumstraat 1
1071XX Amsterdam
Bekijk de website
Openingstijden & tickets
Aankomende evenementen