Amsterdam Light Festival

-

3.288 keer bekeken

174 van 219 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Tijdens het Amsterdam Light Festival, dat in december wordt gehouden, worden de grachten in Amsterdam opgesierd door de beste lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Dagelijks ziet u de mooiste projecties langs de rivier de Amstel of langs de schitterende grachten in het centrum

  • Zeven weken lang een prachtig lichtfestival in Amsterdam.
  • Zowel wandelend als per boot te bezichtigen.
  • Koop uw tickets vooraf met korting.

De verlichte kunstwerken zijn zowel wandelend als per boot te bekijken. Het beste tijdstip is aan het einde van de dag, als de schemer inzet. In het donker komen de lichtjes het best tot hun recht.

Illuminade wandelroute

De wandelroute Illuminade leidt u jaarlijks langs ruim 20 lichtkunstwerken. De tentoonstelling toont de speciaal voor het festival ontworpen meesterwerken van internationaal toptalent. Denk hierbij aan felgekleurde projecties op historische architectuur, dynamische lichtinstallaties in stadsparken en werken waar u letterlijk doorheen kunt lopen.

Water Colors vaarroute

Met de Water Colors vaarroute maakt u op een unieke manier kennis met Amsterdam. Stap in een van de verlichte rondvaartboten en vaar door de befaamde 17e-eeuwse grachten langs de speciale Water Colors-tentoonstelling. De nieuwste lichtinnovaties zetten het historisch erfgoed van de stad in een compleet nieuw daglicht. Vaar mee via de Herengracht en het Oosterdok naar de Amstel en ervaar Amsterdam als nooit tevoren. De Water Color cruise is een unieke manier om de stad te (her)beleven!

Tickets Amsterdam Light Festival

Voorkom wachtrijen en boek uw tickets voor het Amsterdam Light Festival online. Combineer uw rondvaart met bijvoorbeeld en bezoek aan een van de musea in Amsterdam voor een compleet dagje Amsterdam.

U vindt het vertrekpunt van het Amsterdam Light Festival recht tegenover station Amsterdam Centraal.

In de buurt

Het Amsterdam Light Festival vindt plaats in het hart van Amsterdam. Op de grachten in de binnenstad en rivier de Amstel. In de buurt van het opstappunt voor de rondvaart van het Amsterdam Light Festival vind u Madame Tussauds, het Koninklijk Paleis op de dam, Museum ons’ Lieve Heer op Solder en uiteraard vele winkels om te shoppen.

Overnachten tijdens Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival vind plaats in de gehele binnenstad. Wilt u op loopafstand van het festival overnachten? Boek dan een hotel in het centrum van Amsterdam.

Tip van de redactie: Vergeet uw camera niet! De kunstwerken vormen een fotogeniek beeld!

Ontdek meer in de omgeving
Amsterdam Light Festival

art'otel Amsterdam

In het art'otel Amsterdam komen design en ontspanning samen.

Amsterdam, Noord-Holland

Bekijk beschikbaarheid
Aankomende evenementen