Dag van het Kasteel

380 keer bekeken

11 van 18 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De Dag van het Kasteel wordt ieder jaar georganiseerd op Tweede Pinksterdag. Tientallen kastelen, buitenplaatsen en ruïnes openen hun deuren voor het grote publiek. In en rondom deze eeuwenoude kastelen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De Dag van het Kasteel brengt geschiedenis tot leven.

Ridders en Jonkvrouwen

Kastelen met massieve stenen wanden, hoge torens en dikke houten deuren zijn gewoonlijk onmogelijk om te betreden. Op de Dag van het Kasteel zwaaien de deuren open en bent u van harte welkom om de woningen van ridders en jonkvrouwen te bezoeken. Deskundige gidsen verzorgen rondleidingen en wijzen u op bijzondere details. Buiten zijn exposities, muziek- en theatervoorstellingen en verzorgen valkeniers, smeden en troubadours demonstraties. 

Nederlandse kastelen

De Nederlandse Kastelenstichting verbindt ieder jaar een thema aan de Dag van het Kasteel en vertegenwoordigt dit bijzondere culturele erfgoed. De kastelen, ruïnes, buitenplaatsen en bijbehorende kasteeltuinen- en parken zijn imponerende bouwwerken met een rijk verleden, die bezoekers van alle leeftijden weten te intrigeren.

Ontdek meer in de omgeving
Dag van het Kasteel
Aankomende evenementen