Dickens Festijn

-

2.056 keer bekeken

104 van 131 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Bezoek het Dickens Festijn in Deventer. Geniet van een gezellige kerstmarkt en heerlijk eten en drinken en laat de sprookjesachtige wereld van Charles Dickens tot leven komen.

  • De 19e-eeuwse wereld van Charles Dickens komt helemaal tot leven.
  • Het Dickens Festijn hult het centrum van Deventer in een traditionele en gezellige kerstsfeer.
  • Bezoek ook de kerstmark bij de Grote Kerk met tientallen kerstkraampjes.

De wereld van Dickens

Tijdens het Dickens Festijn, in het historisch centrum van Deventer, komt de 19e-eeuwse wereld van Charles Dickens helemaal tot leven. Honderden personages uit zijn beroemde boeken lopen er in levende lijve rond. Van Scrooge, Oliver Twist en Mr. Pickwick tot de Christmas Carol Singers, wezen, dronkaards, kantoorklerken en deftige lieden. Kortom, tijdens dit unieke evenement waant u zich in de 19e-eeuwse kerstsfeer van deze Britse schrijver.

Muziek en Engelse punch

U geniet van Engelse punch en geroosterde kastanjes, duizenden kerstlichtjes en grote kerstbomen en verschillende koren en orkesten brengen kerstmuziek. Niet alleen op straat, maar ook in de huizen, winkeltjes en galeries herleeft de romantische tijd van Dickens.

Kerstmarkt Grote Kerk

In en om de Grote Kerk (of Lebuinuskerk) vindt u een kerstmarkt met maar liefst 75 verschillende kraampjes. U kunt er kerstdecoratie, speelgoed, kleding of handgemaakte artikelen kopen en tussendoor worden er op verschillende plekken kerstliederen gezongen. Op het binnenterras van de kerk kunt u genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Praktische informatie

Het Dickens Festijn is geopend van 11:00 tot 17:00uur. U kunt het Dickens Festijn bereiken via de Keizerstraat (ter hoogte van de Deventer Schouwburg). U moet rekening houden met een wachttijd (tot wel 1,5 uur) bij de toegang in de Walstraat. De overige straten zijn afgesloten.

Verblijf in Deventer

Combineer een bezoek aan het Dickens Festijn en de kerstmarkt met een lang weekend in Deventer. Deventer is een oude Hanzestad met een rijke historie en dat ziet u terug aan de monumenten in de stad. In Deventer vindt u voor elk budget en smaak een geschikte accommodatie. Van hotels tot en met bed & breakfasts.

Bereikbaarheid en parkeren in Deventer

Deventer ligt op ruim driekwartier rijden vanaf Arnhem. Ook per openbaar vervoer kunt u Deventer goed bereiken, zo reist u vanuit Utrecht of Arnhem met een rechtstreekse verbinding naar Deventer.

Bent u met de auto volg vanaf de A1 de borden ‘parkeren Dickens Festijn’ naar een extra parkeerterrein, inclusief busvervoer naar het centrum. De pendelbussen rijden op zaterdag 19 en zondag 20 december van 08.30-18.30uur (parkeren kost 8 euro per auto). Rondom het centrum is een parkeerroute ingesteld die u naar overige parkeerplaatsen leidt.

Tip van de redactie:

12x Winter in Nederland

Ontdek Nederland in de winter! Van kerstshoppen en kerstmarkten, tot strandwandelingen en ijspret op de leukste schaatsbanen.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Dickens Festijn
Aankomende evenementen