Festival Classique

-

370 keer bekeken

6 van 8 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Geniet van klassieke muziek in een prachtige omgeving. Het centrum van Den Haag transformeert in een groot openlucht concertzaal voor het Festival Classique.

© CC-NC Maurice Haak (Haags Uitburo)
  • Geniet van het drijvende concert naast het parlementsgebouw.
  • Gratis evenement en activiteiten.
  • Magische atmosfeer op een unieke locatie.

Hofvijver drijvend concert

Het hart van het festival is het sfeervolle drijvende podium op de Hofvijver. Dit podium met aparte stoelen voor het publiek drijft op een pont naast het parlementsgebouw. Het is een unieke kans om te genieten van klassieke optredens bij het water, terwijl u meteen geniet van historische gebouwen op de achtergrond. Een van deze gebouwen is het bekende Torentje, het kantoor van de minister-president sinds 1982. Naast het Torentje ziet u het Mauritshuis, het museum met belangrijke werken uit de Gouden Eeuw.

Klassieke muziek voor iedereen

Het doel van het festival is om klassieke muziek voor iedereen toegankelijk te maken. Naast het podium op de Hofvijver zijn er diverse gratis (en betaalde) evenementen op diverse locaties in de stad. Dit kan een fastfoodrestaurant zijn, maar ook Museum de Gevangenpoort. Deze speciale uitvoeringen duren niet langer dan een uur.

Overnacht in Den Haag

Combineer Festival Classique met een lang weekend in deze stad. Met vele monumenten en historische buurten heeft de stad een authentiek karakter. Den Haag staat bekend als ‘koninklijke stad aan zee’ en wordt ook de residentiestad genoemd, omdat de regering in deze stad gevestigd is. Hiermee heeft Den Haag een uniek karakter. Den Haag biedt u een ruim gevarieerd logeeraanbod van sfeervolle stadshotels tot hotels dichtbij het strand. 

Ontdek meer in de omgeving
Festival Classique
Aankomende evenementen