Finish Volvo Ocean Race

-

3.003 keer bekeken

31 van 36 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De race der races komt weer naar Nederland! Na de succesvolle stopover in 2015, is Den Haag in 2018 decor van de finish van de Volvo Ocean Race editie 2017/2018.

  • Bezoek de Race Village waar elk moment de schepen kunnen finishen.
  • Beleef de in-port race op 30 juni.
  • Geniet van de sfeer en het entertainment.

Finish Volvo Ocean Race in Den Haag

In juni 2018 eindigt de langste en zwaarste zeilrace ter wereld in Nederland. Na 46.000 gezeilde zeemijlen (ruim 85.000 kilometer!) is Den Haag de ultieme bestemming voor de zeilers en alle liefhebbers van watersport!

De finish belooft een onvergetelijk sportmoment te worden. Nederland en met name Den Haag is er trots op dat zij voor het eerst de finish van de Volvo Ocean Race mogen organiseren. Zeilliefhebbers van over de hele wereld volgen de race op de voet. In Nederland heeft u de mogelijkheid om dichter dan ooit bij de boten en de zeilers te komen als zij na negen maanden van intense strijd finishen en aanmeren in de haven van Scheveningen.

Negen dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Er is volop entertainment. Zo kunt u meedoen met tal van watersportactiviteiten of zeilwedstrijden met verschillende klasses bijwonen. De finish wordt een waar festijn voor alle leeftijden. Zeilfans, sportliefhebbers en gezinnen zijn de gehele week van harte welkom. Toegang is alle dagen gratis.

Race Village

De finish van de Volvo Ocean Race is een evenement voor zeilers maar vooral ook door zeilers. Zeilfans die de race maandenlang hebben gevolgd, kunnen in de Race Village de boten van dichtbij zien en hun helden ontmoeten. In de Race Village is van alles te beleven voor jong en oud. Dus kom met uw vrienden of neem uw gezin mee! Tijdens de finishweek wordt tevens het EK Optimist gezeild in Scheveningen. Hier strijden jeugdige zeilers om de titel Europees Kampioen Optimist. De wedstrijden zijn vanaf het strand goed te volgen.

Overnachten in Scheveningen

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Scheveningen vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Tip van de redactie

Neem zeker uw camera en papier en pen mee. Voor de échte fans is dit hét moment om handtekeningen te verzamelen of met uw held op de foto te gaan.

Ontdek meer in de omgeving
Finish Volvo Ocean Race
Aankomende evenementen