GLOW Eindhoven

-

2.814 keer bekeken

37 van 40 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De mooiste lichtinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld toveren Eindhoven om tot een grote licht-tentoonstelling. Bezoek GLOW en geniet van een schitterend spektakel.

  • Bezoek de jaarlijkse tentoonstelling GLOW in Eindhoven.
  • Bekijk de mooiste lichtinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld
  • Elk jaar heeft GLOW een nieuw thema met verrassende licht-ontwerpen.
  • Wandel door Eindhoven en bekijk de fraaie archituur.

Lichtkunst

Ieder jaar vindt in Eindhoven het lichtkunstfestival GLOW plaats. Tientallen lichtkunstenaars geven met hun lichtinstallaties de binnenstad van Eindhoven een nieuw aangezicht. Gevels en openbare ruimtes, niets is veilig voor de lichtkunstenaars van GLOW. Kom naar Eindhoven en beleef hoe bij het vallen van de avond het straatbeeld van de stad verandert van kleur en vorm.

Technologie-stad Eindhoven

GLOW kon in geen betere stad plaatsvinden dan Eindhoven. Lichtkunstenaars voelen zich direct thuis in het Nederlandse centrum voor design en technologie. Met de meest uiteenlopende, fascinerende en bijzondere lichtprojecties worden ieder jaar honderdduizenden bezoekers door de binnenstad geleid. Ieder jaar wordt er een nieuw thema voor GLOW uitgekozen en staat de bezoekers een nieuwe verrassing te wachten.

Laad foto's

Het lichtkunstfestival van Eindhoven

Het Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven is de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor de originele en innovatieve wijze waarop kunstenaars, designers en architecten de stad in een nieuw licht zetten. Plan uw trip naar Eindhoven in de tweede week van november en bezoek GLOW.

Bereikbaarheid en parkeren in Eindhoven

Eindhoven ligt op ruim een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Schiphol. Ook per trein kunt u Eindhoven goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Eindhoven heeft ruime mogelijkheden voor betaald parkeren in en rondom het centrum. Veel capaciteit is te vinden op de Stationsweg West/Oost, Vonderweg, Tramstraat, Wilhelminaplein, De Rungraaf en Deken van Somerenstraat. Goedkoop kunt u parkeren op P+R van Station van Eindhoven.

Overnachten in Eindhoven

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Eindhoven vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Meer in de omgeving

Wie ‘s avonds van GLOW wil genieten heeft overdag natuurlijk alle tijd om de bijzondere stad Eindhoven te ontdekken. U ziet er bijzondere architectuur, er is veel aandacht voor design, aangezien Eindhoven een van de beste design academies ter wereld huist, en ook het Van Abbemuseum of het Designhuis zijn zeer de moeite waard. Een bezoekje aan de naastgelegen stad Helmond kunt u ook zeker overwegen.

Ontdek meer in de omgeving
GLOW Eindhoven
Aankomende evenementen