Hassailt

-

250 keer bekeken

Hassailt

Bezoek Hanzestad Hasselt tijdens Hassailt en geniet van de ruim 180 oude schepen en fijne ambiance.

Lees meer

Tijdens Hassailt laat de mooie Hanzestad Hasselt in Overijssel zich van haar beste kant zien. Eén keer in de vijf jaar varen ruim 180 oude schepen door de grachten van het historische centrum van Hasselt tijdens dit prachtige evenement.

  • Bezichtig de ruim 180 oude bedrijfsvaartuigen.
  • Wandel langs de grachten van het historische centrum.
  • Bezoek de markt of het openingsconcert.

Bezoek de schepen

Ruim 180 oude bedrijfsvaartuigen liggen afgemeerd in de stadsgracht van Hasselt en aan de kade van het Zwartewater. Tijdens het evenement is het mogelijk de schepen te bezichtigen tijdens een mooie wandeling. Bij enkele schepen kunt u  zelfs mogelijk een kijkje nemen aan boord. Vrijwel alle schepen zijn in handen van particulieren, die hun schip vaak letterlijk van de sloop hebben gered. De schepen worden zonder (of met maar een heel klein beetje) subsidie, met veel liefde en kennis in de vaart gehouden. Tijdens Hassailt heeft u de unieke mogelijkheid een gedeelte van het varend erfgoed van Holland te bekijken.

Gezellige activiteiten

Langs de route en in het centrum van Hasselt vinden tal van leuke en gezellige activiteiten plaats. Zo is er bijvoorbeeld het openingsconcert met medewerking van Hasselts Fanfare. Daarnaast vindt u langs de route diverse oude ambachten.

Markt

Op zaterdag vindt er een grote markt plaats in het centrum en langs de grachten. Meer dan 200 standhouders brengen hun diverse producten op ludieke wijze aan de man. Struin langs de kraampjes of geniet van een heerlijk vers gerookt stukje vis!

Ook aan de kinderen is gedacht. Op het grasveld van het Bolwerk kunnen kinderen verschillende activiteiten doen.

In de Buurt van Hasselt

Overijssel biedt u diverse Hanzesteden. Zwolle en Kampen vindt u op fietsafstand van Hasselt. Maar vergeet zeker niet een bezoek aan Giethoorn te brengen voor een rondvaart door dit pittoreske dorpje.

Overnachten in de buurt van Hasselt?

In de omgeving van Hasselt zijn diverse accomaties te vinden voor uw verblijf. Bekijk hier het aanbod.

Hanzesteden

Ontdek de rijke geschiedenis van de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Hassailt
Aankomende evenementen