Hollanders van de Gouden Eeuw

-

2.598 keer bekeken

11 van 11 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Hollanders van de Gouden Eeuw

Het Rijksmuseum, Amsterdam Museum en de Hermitage Amsterdam gaan gezamenlijk een unieke expositie samenstellen van groepsportretten uit de 17e en 18e eeuw. Het is voor het eerst dat een verzameling groepsportretten van de burgerij uit die tijd, op deze manier en in deze omvang, bijeen wordt gebracht.

Lees meer

Dertig reusachtige groepsportretten uit de 17de eeuw afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum zijn te zien in de Hermitage Amsterdam.

 • Unieke samenwerking tussen 3 grote Amsterdamse musea.
 • Bekijk ruim 30 grote meesterwerken van beroemde schilders uit de Gouden Eeuw.
 • Maak kennis met de Nederlandse burgerij uit de 17de en de 18de eeuw.

  Groepsmentaliteit

  Deze verzameling van groepsportretten is uniek in de wereld en toont het voor Nederland typerende burgerschap uit die periode. Bijzonder is dat, in tegenstelling tot omliggende landen, in Nederland niet alleen edelen en geestelijken werden geportretteerd, maar ook de burgerij. Deze groepsportretten van ‘gewone mensen’ geven aan hoe belangrijk die typische Nederlandse groepsmentaliteit altijd al is geweest.

  Unieke collectie

  Rembrandts ‘Anatomische Les van Dr. Deijman’ en schuttersportretten van onder meer Govert Flinck en Nicolaes Pickenoy zijn slechts enkele voorbeelden van topstukken die in de Portrait Gallery of the Golden Age te zien. Deze ‘klasgenoten van de Nachtwacht’ uit de collectie van het Rijksmuseum en Amsterdam Museum worden door hun enorme omvang zelden tentoongesteld, en al helemaal niet tegelijkertijd. Nu, in het schitterende 17e-eeuwse gebouw van de Hermitage Amsterdam, kunt u ze in volle glorie bekijken.

  Adres: Hermitage, Amstel 51, Amsterdam

  Overnachten in Amsterdam

  Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

  Ontdek meer in de omgeving
  Hollanders van de Gouden Eeuw
  Adres: 
  Amstel 51
  1018EJ Amsterdam
  Bekijk de website
  Openingstijden & tickets
  Aankomende evenementen