Kerstmarkt Maastricht

-

8.405 keer bekeken

309 van 370 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Maastricht is het hele jaar door een gezellige stad voor levensgenieters, maar met kerst krijgt de stad een extra magisch tintje. Onder de noemer ‘Magisch Maastricht’ staat de stad volledig in het teken van Kerst. Bezoek de kerstmarkt, schaats een rondje over de grote ijsbaan op het Vrijthof en bekijk de mooiste lichtjes vanuit het Reuzenrad.

  • Bezoek de kerstmarkt in Maastricht en geniet van ‘Magisch Maastricht’.
  • Ga schaatsen op het Vrijthof.
  • Volg de ‘lichtroute’ en ontdek de vele smalle steegjes en karakteristieke pleinen.

Magische lichtroute

Tijdens Magisch Maastricht is de historische binnenstad heel bijzonder verlicht. Bekijk de kroonluchters op Plein 1992 en de Markt en volg het speciale lichtpan over de Maas via de Sint Servaasbrug en de ‘Hoeg Brögk’. Bewonder ook zeker de lichtanimatie van de 200 mistletoes in de bomen op het Onze Lieve Vrouweplein. Door alle mooie verlichting worden de pleinen en straatjes met elkaar verbonden en draait alles om de gezellige kerstsfeer.

Kerstshoppen

Tijdens de kerstmarkt is het Vrijthof dé centrale plek in Maastricht. U vindt er naast vele stalletjes en een reuzenrad, ook een gezellige schaatsbaan. Geniet van de heerlijke kerstsfeer en rijd uw rondjes op de schaats. En wilt u na het schaatsen nog even kerstshoppen, breng dan een bezoek aan de sfeervolle straatjes van het Jekerkwartier.

Verblijf in Maastricht

Combineer uw bezoek aan de kerstmarkt Maastricht met een lange weekend in deze bourgondische stad. Dat bourgondische ziet u terug aan de vele restaurants en terrassen, die in de winter lekker verwarmd zijn. Ook heeft de stad veel historische hoogtepunten zoals Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de basiliek van Sint Servaas. U vindt in Maastricht ruim en gevarieerd logeeraanbod van boetiekhotels tot met bed & breakfasts, in alle soorten en prijsklassen.

Bereikbaarheid en parkeren in Maastricht

Maastricht ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per openbaar vervoer kunt u Maastricht goed bereiken, zo reist u vanuit Amsterdam met een rechtstreekse verbinding naar Maastricht.
Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Het is namelijk erg druk tijdens de kerstmarkt in Maastricht. Er zijn parkeergarages onder het Vrijthof en bij de Sint-Servaasbrug, maar deze zijn al vroeg vol in deze periode. Wilt u minder betalen én snel in het centrum zijn, maak dan gebruik van een van de Park + Walk terreinen in Maastricht.

Praktische informatie

De openingstijden van de kerstmarkt zijn van maandag tot en met woensdag: 11.00- 20.00uur, donderdag tot en met zaterdag: 10.00 -22.00uur en zondag: 12.00-18.00uur.

De schaatsbaan is dagelijks geopend van 10.00 - 22.00 uur. Met uitzondering van 24 en 25 december dan is de schaatsbaan open van 10.00 - 18.00uur.

12x Winter in Nederland

Ontdek Nederland in de winter! Van kerstshoppen en kerstmarkten, tot strandwandelingen en ijspret op de leukste schaatsbanen.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Kerstmarkt Maastricht
Aankomende evenementen