Kom in de Kas

-

1.378 keer bekeken

1 van 3 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Kom in de Kas

Het eerste weekend van april staat in het teken van ‘Kom in de Kas’. Een paar honderd kassen openen hun deuren voor u en laat u kennismaken met de wereld van groente-, bloemen- en plantenkwekers. Kinderen worden op een speelse manier geïntroduceerd in de hightech glastuinbouw en zien hoe hun groenten, fruit en bloemen worden ontwikkeld door robots en in laboratoria. Ouders kunnen uitleg krijgen over gezonde voeding en genieten van kookworkshops.

Lees meer

Ontdek de vooruitstrevende rol van de Nederlandse glastuinbouw en zie hoe groenten, fruit en bloemen in Nederland worden gekweekt in kassen. ‘Kom in de Kas’ is leuk en leerzaam voor het hele gezin en niet voor niets al decennia lang bijzonder populair.

  • Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw.
  • Leer meer over de laatste ontwikkelingen van de glastuinbouw in de kassen van Nederland.
  • Er zijn vele leuke activiteiten voor jong en oud!

Ontmoet de glastuinbouw

Elk jaar, in het eerste weekend van april, openen honderden kassen in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek. ‘Kom in de Kas’ heet dit evenement en het geeft een leuk en leerzaam beeld van de wereld van groente-, bloemen- en plantenkwekers. U ziet hoe er wordt gewerkt, welke rol robots en laboratoria spelen, er zijn kookworkshops én u krijgt uitleg over gezonde voeding.

Kom in de Kas met kinderen

Kom in de Kas is ook voor kinderen een leuk en leerzaam uitje, waarbij ze van alles zelf mogen doen. Zo kunnen ze ontdekken hoe robots wel 40.000 plantjes tegelijk water geven. Maar ook kunnen ze proeven van een tomaat die zo groot is als een skippybal of ontdekken hoe een ‘tomkommer’ of een ‘banananas’ eigenlijk smaakt. Kortom een leuk uitje voor het hele gezin!

Bezoek een kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Ieder jaar trekken de ‘Kom in de Kas’ dagen meer dan 200.000 bezoekers. De honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers liggen in meerdere regio’s verspreid over Nederland. Wilt u ook een kas bij bezoeken, informeer bij een lokaal VVV-kantoor welke kassen er geopend zijn.

Bezoek ook de website van Kom in de Kas.

Ontdek meer in de omgeving
Kom in de Kas
Aankomende evenementen