Living Statues Arnhem

-

4.095 keer bekeken

20 van 22 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De kunst van het stilstaan! Laat u verrassen door deze unieke, levende standbeelden. De beste acts uit de hele wereld verzamelen zich jaarlijks in Arnhem.

  • Bezoek historisch Arnhem tijdens het Living Statues festival.
  • Bekijk ’s werelds beste living statues en kies uw eigen wereldkampioen.
  • Al 11 jaar het grootste festival ter wereld voor levende standbeelden.

World Statues Festival: een bijzonder evenement dat jaarlijks plaatsvindt in de binnenstad van Arnhem. Met meer dan 200 levende beelden en veel straattheater is het een groot feest. De straatkunstenaars, die uitgedost zijn als schitterende beelden, komen uit de hele wereld en beschouwen dit festival als het officieuze wereldkampioenschap.

Levende kunst

De standbeelden spelen een mooi spel en laten u verbijsterd achter. Hoewel een kleine beweging hier en daar is toegestaan als onderdeel van de act, is het toch ook vooral de kunst van het stilstaan. Ook kan een beeld soms bestaan uit meerdere figuren en natuurlijk zijn attributen en entourage toegestaan. Op 30 september zal The Warm Up plaatsvinden op de Markt in Arnhem, van 20:30 tot 23:00 uur. Op 1 oktober is het tijd voor het wereldkampioenschap, dan zullen alle living statues optredend in Centrum Arnhem zijn van 13:00 tot 17:30 uur.

Statues by Night

Ook bijzonder is de Statues by Night show, waarbij u met een wandelroute door het mooie centrum van Arnhem gaat en onderweg de vele mooie, levende beelden kunt bekijken. Statues by Night is op 29 september in Ede van 19:30 tot 23:30 uur. Combineer uw bezoek aan het World Statues Festival met al het moois dat Arnhem heeft te bieden, zoals nationaal park De Hoge Veluwe, het Nederlands Openluchtmuseum en tientallen gezellige winkelstraten.

Overnachten in Arnhem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Arnhem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Living Statues Arnhem
Aankomende evenementen