Oud & Nieuw in Nederland

-

1.451 keer bekeken

1 van 2 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Oud & Nieuw in Nederland

Oud en Nieuw in Nederland is elk jaar een groot feest. De meeste mensen zoeken 's avonds de gezelligheid op bij vrienden of familie, kijken de befaamde 'oudejaarsconferances' en drinken volop champagne in combinatie met iets te vette oliebollen en appelflappen. Tot om twaalf uur het vuurwerk losbarst...

Lees meer

Oud en Nieuw in Nederland is elk jaar een groot feest. De meeste mensen zoeken 's avonds de gezelligheid op bij vrienden of familie, kijken de befaamde 'oudejaarsconferences' en drinken volop champagne in combinatie met iets te vette oliebollen en appelflappen. Tot om twaalf uur het vuurwerk losbarst.

  • Maak oud & nieuw mee door heel Nederland.
  • Bewonder de spectaculaire vuurwerk 'shows'.
  • Voel de sfeer om 12 uur als iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar toewenst.

Vuurwerk

In Nederland mag iedereen zijn eigen voorraad vuurwerk kopen en afsteken en dat wordt ook volop gedaan. Miljoenen euro's worden er aan uitgegeven en dat geeft dan ook een mooi spektakel. En hoewel het officieel maar een paar uurtjes is toegestaan, knalt het de hele dag en de hele nacht flink door.

Reserveer kaarten

In de grote steden wordt het feest volop gevierd op de grote pleinen en zeker in Chinese buurten, zoals die in Amsterdam rond de Nieuwmarkt. Wilt u oud & nieuw vieren in een bar restaurant of club, dan moet u meestal ruim van tevoren kaarten reserveren.

Het nieuwe jaar fris beginnen?

Als u op 1 januari in Nederland bent, kunt u meedoen aan een bijzondere traditie: De nieuwjaarsduik. Op meer dan 200 plaatsen wordt in de ochtend van nieuwjaarsdag een verfrissende duik genomen in de zee of in een meer. De grootste duik, met de meeste deelnemers vindt u in Scheveningen.

Ontdek meer in de omgeving
Oud & Nieuw in Nederland
Aankomende evenementen