Tentoonstelling Quentin Blake in Museum Meermanno

-

497 keer bekeken

3 van 3 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Bezoek vanaf 6 oktober de tentoonstelling over Quentin Blake, de beroemde Britse illustrator van talloze kinderboeken in Museum Meermanno in Den Haag. Ontdek de werkwijze van Quentin Blake en neem een kijkje in zijn gedachten binnen de muren van dit 19e eeuws ingerichte museum.

  • Duik in het werkproces van Quentin Blake.
  • Maak opnieuw kennis met de bekende illustraties uit de boeken van Roald Dahl.
  • Neem deel aan allerlei activiteiten tijdens de tentoonstelling.

Quentin Blake

De Britse illustrator Quentin Blake is vooral bekend om zijn samenwerking met schrijver Roald Dahl. Tijdens uw bezoek kunt u een kijkje nemen in het hoofd van Blake om zo het gedachtenproces achter de bekende illustraties van de GVR, de reuzenkrokodil, Matilda en Sjakie te ontdekken.

Samenwerking met Roald Dahl

Roald Dahl en Quentin Blake hebben bijna twaalf jaar samengewerkt. Volgens Dahl was het dankzij Blake dat zijn boeken zo’n succes werden: “Het zijn eerder nog Quentins tekeningen dan mijn eigen beschrijvingen die figuren als de GVR, Bulstronk, meneer Griezel en de Opperheks tot leven hebben gebracht.” In Museum Meermanno is echter het complete werk van Quentin Blake te aanschouwen, wat nog veel meer bevat dan alleen de bekende illustraties voor Roald Dahl. Volg de groei van deze bijzondere illustrator aan de hand van foto’s, illustraties en miniaturen.

Museum Meermanno

Museum Meermanno zit gevestigd in een oud woonhuis, is het oudste boekenmuseum ter wereld en bevat een meesterlijke verzameling boeken, afkomstig uit alle perioden van de Westerse boekgeschiedenis. Ook verzamelt museum Meermanno  hedendaagse boeken en is er een rariteitenkabinet. Een echte aanrader voor liefhebbers van boeken en geschiedenis!

Overnachten in Den Haag

Combineer Museum Meermanno met een bezoek aan Den Haag. Geniet van het strand, shop in de fantastische winkelstraten of ga op culinaire tour langs de beste restaurants in deze chique en historische stad. Wij hebben de beste accommodaties voor u verzameld.

Aankomende evenementen