Tulp Festival Amsterdam

-

1.485 keer bekeken

21 van 23 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De tulpenkoorts slaat flink toe. Tijdens het Tulp Festival Amsterdam zullen op tientallen plekken in de hoofdstad honderdduizenden bloeiende tulpen te bewonderen zijn.

  • Bekijk bijzondere tulpencreaties, diverse tulpensoorten en -kleurschakeringen.
  • 47 deelnemende locaties verdeeld over de hele stad.
  • Laat je verleiden door een explosie aan kleuren.

Een tulp voor iedereen

Onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’ stellen instellingen, musea en hotels hun kleurrijke tulpentuinen open voor het publiek en staan er imposante tulpencreaties in de openbare ruimte, in de volle grond en in potten, verspreid over de stadsdelen. Een informatiegids met details over de tulpensoorten leidt de bezoeker langs de locaties. De gids is verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. 

Op de volgende locaties in Amsterdam tijdens het festival, tot zolang de bloei doorgaat, een schitterend palet aan tulpensoorten en -kleurschakeringen te zien zijn:

Over het Tulp Festival Amsterdam

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is Saskia Albrecht, tuinontwerper en samen met Museum Van Loon organisator van de Open Tuinen Dagen in Amsterdam. Een aantal jaren geleden is het idee ontstaan een tulpenweekend te organiseren: Amsterdam draagt de naam tulpenstad te zijn, maar daarvan zie je in de openbare ruimte weinig terug. Toen Saskia Albrecht twee jaar geleden in Istanbul het daar befaamde tulpenfestival bezocht - 14 miljoen tulpen worden daar jaarlijks door de gemeente geplant - werd op de terugreis het idee geboren in Amsterdam een vergelijkbaar festival gedurende de maand april op te zetten, met voor iedere Amsterdammer een tulp, zo’n 820.000 tulpen. Een ambitieuze droom die met behulp van veel Amsterdammers werkelijkheid zal worden.

Overnacht in Amsterdam

Combineer het Tulp Festival met een verblijf in deze historische wereldstad. U vindt in Amsterdam een groot aanbod aan hotels, van grote en moderne hotels tot sfeervolle boutique hotels.

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

Er zijn diverse bloemencorso's in Nederland. U kunt naar het bloemencorso in de bollenstreek, naar Lichtenvoorde of Zundert. Deze vinden op verschillende data plaats.

Lees meer

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

De Keukenhof is geopend van eind maart tot half mei. Dat is de periode dat de bloemen in bloei staan.

Lees meer

Tulpenvelden vindt u in de bollenstreek rond de Keukenhof, in de Noordoostpolder en in de kop van Noord-Holland.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Tulp Festival Amsterdam
Aankomende evenementen