Tulpenfestival + Tulpenroute

-

12.496 keer bekeken

648 van 783 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De langste tulpenroute van Nederland vindt u in de Noordoostpolder in Flevoland. Met meer dan 100 kilometer, langs ruim 1.000 hectare aan kleurrijke velden, is het één van de mooiste routes ter wereld.

  • Ontdek het Tulpenfestival in Flevoland.
  • Geniet van 100 km bewegwijzerde route en 1.000 hectare bloeiende tulpen.
  • Volgens National Geographic (2009) één van de mooiste autoroutes ter wereld.
  • Bezoek de vele activiteiten langs de langste en kleurrijkste tulpenroute van Nederland.

Ontdek de langste tulpenroute van Nederland

Molens, klompen en… kleurrijke velden vol tulpen. Dat is Nederland op een ansichtkaart. Het voorjaar in Nederland staat dan ook in het teken van bloemen en bollen. Zo kennen we natuurlijk de Keukenhof en de bollenstreek maar minder bekend is Flevoland en daar is toch echt, in de Noordoostpolder, de langste en kleurrijkste tulpenroute van Nederland!

Eén van de mooiste routes ter wereld!

Met meer dan 2.000 hectare aan rode, gele en paarse bloemenvelden is Flevoland het grootste bloembollengebied in Nederland! U vindt de bollenvelden in oost en zuid-Flevoland maar vooral in de Noordoostpolder. Elk jaar in de lente is hier de ‘Bollenroute’ over ruim 100 kilometer, langs 1000 hectare bollenvelden. De route is uitgegroeid tot de langste en kleurrijkste route van Nederland en zelfs volgens National Geografic één van de mooiste routes ter wereld!

Producten van de Noordoostpolder

De Tulpenroute wordt duidelijk aangegeven en kunt u met de auto rijden. U komt langs vele schitterende tulpenvelden en langs de route zijn tal van activiteiten georganiseerd. Zo kunt u uw eigen tulpen plukken in de Tulpenpluktuin en zijn er boerenbedrijven waar u kennis kunt maken met de producten van de Noordoostpolder. Ook kunt u stoppen bij een aantal schitterend aangelegde boerderijtuinen vol voorjaarsbollen, unieke planten en mooie prieeltjes.

Routekaart bij VVV

Elk jaar vindt de Tulpenroute plaats medio april tot en met mei. Informeer bij de lokale VVV-kantoren voor de exacte data en de uitgebreide routebeschrijving.

Fiets de tuinenroute

Ook met de fiets kunt u de Noordoostpolder ontdekken. Een leuke route is dan de ‘tuinenroute’ van ongeveer 19 kilometer. Hier ontdekt u prachtige planten en uiteraard de bloeiende tulpen. De deelnemende tuinen zijn:
- De Stekkentuin. Noordermiddenweg 13, 8311 PZ, Espel
-
De Tuinen van Lipke Schat. Polenweg 9, 8314 PL, Bant
- De Goldhoorn Gardens. Klutenweg 13, 8314, Bant

Overnachten langs de tulpenroute

Maak een leuk uitje van het Tulpenfestival, boek een hotel in de Noordoostpolder in Flevoland.

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

Er zijn diverse bloemencorso's in Nederland. U kunt naar het bloemencorso in de bollenstreek, naar Lichtenvoorde of Zundert. Deze vinden op verschillende data plaats.

Lees meer

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

De Keukenhof is geopend van eind maart tot half mei. Dat is de periode dat de bloemen in bloei staan.

Lees meer

Tulpenvelden vindt u in de bollenstreek rond de Keukenhof, in de Noordoostpolder en in de kop van Noord-Holland.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Tulpenfestival + Tulpenroute
Aankomende evenementen