Tulpenrallye

-

1.176 keer bekeken

19 van 25 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Honderden schitterende klassiekers doen jaarlijks mee aan de oudste autorally van Nederland: Tulpenrallye. Het traditionele slot van de race, een eindsprint over de boulevard in Noordwijk, is een spektakel dat elke auto-liefhebber een keer gezien moet hebben.

  • Bekijk de mooiste klassieke wagens tijdens de Tulpenrallye in Noordwijk.
  • Zie de eindsprint op de Koningin Wilhelmina Boulevard.
  • Proef ook de traditionele haring en korenwijn na afloop van de race.

Bekijk de eindsprint in Noordwijk

Schitterende klassieke Porsche's, Alfa's en Bentley's doen elk jaar in mei mee aan dit spektakel over ruim 2000 kilometer. Startend vanaf een locatie in Frankrijk, rijden ze vervolgens in een dag of 6, via de mooiste routes richting Noordwijk, waar ze dan traditiegetrouw de eindsprint verrijden over de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Tulpen, haring en korenwijn

De traditionele eindsprint is een bijzonder spektakel waarbij de boulevard wordt ingericht als een echt circuit. De klassieke racewagens moeten zo snel mogelijk, vanuit start, 2 keer 125 meter afleggen en dat geeft elk jaar spannende situaties. Na afloop ontvangen de deelnemers dan uiteraard een mooie bos tulpen en wordt er haring en korenwijn gegeten en gedronken in Huis ter Duin.

Bent u rond mei in de buurt van Noordwijk dat is de Tulpenrallye een mooi evenement om te bezoeken én om gelijk eens een harinkje met korenwijn te proeven.

Overnachten in Noordwijk

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Noordwijk vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Tulpenrallye
Aankomende evenementen