© Bloemencorso Eelde
Evenement

Bloemencorso Eelde

1 sep - 2 sep, Eelde

3 van 3 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Duizenden bezoekers komen elk jaar naar het Bloemencorso in Eelde, één van de mooiste corso’s van Europa. Het Bloemencorso Eelde kent een lange traditie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste culturele buitenevent van het Noorden. Twee dagen lang staat Eelde volledig in het teken van de prachtig versierde praalwagens.

  • Het grootste jaarlijks terugkerende bloemencorso van Drenthe.
  • Bewonder prachtig versierde bloemen- en praalwagens tijdens de parade.
  • Geniet van bloemen, muziek en theater.

Programma

Op zaterdag rijden de praalwagens van het bloemencorso een parcours van ongeveer 2,5 kilometer door Eelde. Het corso bestaat uit een aantal prachtig versierde wagens die deze route afleggen. Aan de Mozartweg vindt u tribunes om het corso te bekijken, een corsomarkt, feesttenten en allerlei activiteiten voor kinderen. Aan het einde van de dag krijgen de beste wagens een prijs en wordt afgesloten met spetterend vuurwerk.  

Op zondag kunt u de bloemenwagens van dichtbij bewonderen op het festivalterrein en zijn er op de corsomarkt naast kinderactiviteiten optredens van verschillende artiesten.

Meer in de buurt

Eelde ligt vlakbij Groningen, een bruisende stad met leuke winkelstraten en historische monumenten. Of breng een bezoek aan de grootste bloemenveiling van Nederland. In Eelde vindt u namelijk een vestiging van Royal FloraHolland die ook voor bezoekers open is.

Overnachten tijdens het bloemencorso

Wilt u graag ergens in de buurt overnachten tijdens het Bloemencorso Eelde? Wij hebben de mooiste vakantiehuisjes en bed & breakfasts in de buurt voor u op een rijtje gezet.

Aankomende evenementen