Evenement

Dutch Design Week

19 okt - 27 okt, Eindhoven

64 van 83 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nederland, en zeker Eindhoven, staat wereldwijd bekend om vooruitstrevend design. Bekijk de mooiste werken en bezoek lezingen, workshops en andere festiviteiten tijdens de jaarlijkse Dutch Design Week.

  • Bezoek de Dutch Design Week en ontdek de designtalenten van de toekomst.
  • Een van de hoogtepunten van de Dutch Design Week is de uitreiking van de Dutch Design Awards.
  • Ontdek de vele mooie locaties en geniet van exposities, workshops en lezingen over design.

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad kunt u onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten bezoeken.

Dutch Design Week is anders dan andere designevenementen, omdat het zich concentreert op ontwerpen van de toekomst. Hoewel tijdens het evenement elke denkbare discipline en aspect van design wordt aangeboden, ligt de nadruk op experimenteren, innovatie en cross-overs. Elk jaar is er bijzondere aandacht voor het werk en de ontwikkeling van jong talent.

Dutch Design hotspots

Dutch Design Week zit barstensvol creatieve evenementen, verspreid over meer dan 120 locaties door de gehele stad. Bezoek de hotspots Strijp-S en Strijp T+R, Downtown Hallenweg en het Sectie-C gebied. Bereik alle locaties eenvoudig via openbaar vervoer, de gratis Dutch Design Week taxi’s of gewoon met de fiets.

Tip: Neem een kijkje op de website en ontdek alle verschillende hot design gebieden, inclusief tijden en locaties. Plan op de website uw gepersonaliseerde route met de planner zodat u niks hoeft te missen.

Overnachten in Eindhoven

Bent u op zoek naar een hip designhotel om meerdere dagen te kunnen genieten van de DDW? In Eindhoven vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale stedentrip hier!

Aankomende evenementen