EK Vrouwenvoetbal 2017

-

1.069 keer bekeken

Voor de derde keer in de historie doen de Nederlandse vrouwen mee aan het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal. Maar zeker zo leuk is het feit dat Nederland organisator en gastland is, en ze hun wedstrijden  mogen spelen in de grote, bekende stadions in Nederland.

© Martin Rose
  • Bezoek de 12e editie van het EK Vrouwenvoetbal in verschillende mooie stadions in Nederland.
  • Voor het eerst in de historie zullen maar liefst 16 landenteams deelnemen.

Schitteren op eigen bodem

Vrouwenvoetbal in Nederland wordt steeds populairder en niet in de laatste plaats door de goede prestaties van het nationale elftal. Kwalificeerden ze zich in 2015 al voor het WK, in 2017 zullen ze gaan schitteren op hun eigen EK. Want de UEFA maakte bekend dat Nederland gastland zal zijn en dat betekent automatisch dat het thuisteam zich kwalificeert.

Verschillende steden

Aan het Europees Kampioenschap in 2017 zullen voor het eerst 16 landen meedoen; tijdens vorige edities waren dat er maximaal 12. De wedstrijden zullen in verschillende steden in Nederland gespeeld worden. Zo zal de finale plaatsvinden in het stadion van FC Twente en zal de openingswedstrijd worden gespeeld in Utrecht. De tussenliggende wedstrijden kunt u zien in Rotterdam, Deventer, Breda, Tilburg en Doetinchem.

Alles voor de winst

Zullen de Duitse dames weer het sterkst blijken? Ze wonnen inmiddels acht van de elf edities. Wie weet zal, met uw support, úw nationale damesteam een unieke prestatie verrichten en met de beker thuiskomen.

Ontdek meer in de omgeving
EK Vrouwenvoetbal 2017
Aankomende evenementen