Glorious Delft Blue

-

620 keer bekeken

10 van 13 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Toen 400 jaar geleden de eerste VOC schepen terugkeerden uit het Verre Oosten en blauw-wit porselein mee terug namen, bleek dit immens populair bij welgestelde families en de Europese adel. Ondernemende Nederlanders grepen hun kans en ontwikkelden hun eigen variant van dit blauw en witte porselein. Dit was de geboorte van het Delfts Blauw in Nederland. In de zeventiende eeuw werden diverse aardewerkfabrieken gesticht in Delft. Hiervan is Royal Delft de enig overgebleven fabriek.

  • Imponerende portretten, fascinerende stillevens en stijlvolle pronkstukken
  • Bekijk de relatie tussen de Gouden Eeuw en de hedendaagse trends.
  • Combineer uw bezoek met een workshop Delfts Blauw schilderen.

Glorie en grandeur van de Gouden Eeuw

Met de tentoonstelling Glorious Delft Blue presenteert Royal Delft de Delfts Blauwe glorie en de grandeur van de Gouden Eeuw in al zijn pracht. In verschillende thema’s wordt een relatie gelegd tussen de Gouden Eeuw en hedendaagse pronkstukken en trends. Iedere maand zullen er extra activiteiten worden georganiseerd gerelateerd aan de thema’s.

Meer kunst uit de Gouden Eeuw

In het themajaar Rembrandt & De Gouden eeuw tonen diverse musea de prachtigste collecties rondom Rembrandt van Rijn en de Gouden Eeuw. Kijk op de overzichtspagina voor alle tentoonstellingen.

Koop uw tickets

Ontdek meer in de omgeving
Glorious Delft Blue
Adres: 
Rotterdamseweg 196
2628AR Delft
Bekijk de website
Openingstijden & tickets
Aankomende evenementen