© Thomas Aurin
Evenement

Holland Festival

6 jun - 30 jun

5 van 8 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het Holland Festival is al sinds 1947 het nummer één festival voor podiumkunsten in Nederland. Het festival combineert podiumkunsten, theater, muziektheater, dans, opera, visuele kunst, literatuur en architectuur.

  • Het Holland Festival biedt ‘serious pleasure’.
  • Internationale kunstenaars tonen grensoverschrijdende kunstdisciplines.
  • Op diverse locaties verspreid door Amsterdam.

Nieuw en gedurfd

Het Holland Festival is uniek omdat het zichzelf altijd probeert te vernieuwen. Het publiek wordt ieder jaar verrast met een programma vol gedurfde experimenten en toonaangevende voorstellingen die op internationaal niveau worden gepresenteerd. Geen wonder dat het Holland Festival al meer dan zestig jaar een veelbesproken evenement is.

Kunst in Amsterdam

Het Holland Festival brengt alle podiumkunst samen in Amsterdam, met een mix van grote namen en gedurfde experimenten. Zoals het Holland Festival het stelt: "Alle aspecten, kleuren en smaken van schoonheid krijgen de aandacht en de ruimte."

Het festival vindt plaats op diverse locaties in Amsterdam. Onder meer rondom de Westergasfabriek, bij Muziekgebouw aan 't IJ, het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en het Concertgebouw in Amsterdam Zuid en meer in het centrum gelegen, de Stadsschouwburg.

Overnacht in Amsterdam

Combineer Holland Festival met een verblijf in deze historische wereldstad. Het oude centrum met grachten, grachtenpanden en pleinen uit de 17e eeuw heeft een unieke sfeer. Maar de stad is tegelijkertijd modern en internationaal. U vindt in Amsterdam een groot aanbod aan hotels, van grote en moderne hotels tot sfeervolle boutique hotels.

Aankomende evenementen