Evenement

International Film Festival Rotterdam

22 jan - 2 feb, Rotterdam

34 van 40 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het International Film Festival Rotterdam heeft een uniek karakter vanwege de focus op nieuwe, innovatieve, onafhankelijke films en filmmakers. Het festival biedt een mix van film, exposities met aan film gerelateerde kunst en live-optredens. 

  • Bezoek het grootste filmfestival van Nederland.
  • Ontdek films van nieuwe talenten en nieuw werk van gevestigde filmmakers.
  • Ontmoet de filmmakers: sommige films worden door de regisseur ingeleid.

Film en Prijzen  

Elk jaar presenteren honderden filmmakers en andere artiesten in Rotterdam hun werk aan een groot publiek. Twaalf dagen lang zijn 24 filmzalen volgeboekt met screenings. Het festival trekt veel geïnteresseerde bezoekers en tot wel 3000 vertegenwoordigers van de pers en de filmwereld.  

De VPRO Tiger Awards vormen het hoogtepunt van het International Film Festival. De awards gaan niet naar gevestigde filmmakers, maar naar nieuwe talenten die worden beloond voor hun veelbelovende werk. De awards zijn een belangrijke aanmoediging voor jonge regisseurs. 

Filmmakers van de Toekomst 

Het International Film Festival Rotterdam is een mooie gelegenheid om werk te zien van getalenteerde filmmakers die het in de toekomst gaan maken. De echte filmliefhebber kan zelfs de vertegenwoordigers van de filmwereld ontmoeten.

Overnachten in Rotterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Rotterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen