Beach chairs in the sun
Evenement

Kunst10daagse in Bergen

18 okt - 27 okt, Bergen

7 van 17 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Ieder jaar vindt de Kunst10daagse in Bergen plaats waar ruim 200 kunstenaars exposeren op verschillende locaties in het kunstenaarsdorp. Het evenement kent een brede programmering van schilderkunst, beeldhouwwerk tot en met muziek- en toneelvoorstellingen.

  • Bezoek de Kunst10daagse in oktober.
  • Wandel een van de kunstroutes en bekijk de mooiste werken.
  • Verblijf een weekend in Bergen en ontdek de prachtige omgeving

Kunstenaarsdorp

Van oudsher is Bergen een dorp met een grote aantrekkingskracht op kunstenaars. De vele kunstenaars werden aangetrokken door de rust, ruimte en mooie ligging van Bergen aan de rand van de duinen en natuur. Tijdens de Kunst10daagse kunt u door Bergen en Bergen aan Zee kunt u vele kunstwerken, beeldhouwwerken, etsen en fotografie bekijken.

Kunstroutes

In het hele dorp zijn verschillende kunst- en atelierroutes uitgezet, zo kunt u overal de mooiste werken bekijken. Naast beeldende kunst is er ruimte voor muziek, literatuur en zijn er verschillende veilingen. Heel bijzonder zijn de concerten van The International Holland Music Sessions in de Ruïnekerk.

Verblijf in Bergen aan Zee

Sinds 1900 is Bergen al een kunstenaarsdorp. Bergen aan Zee ligt op een prachtige locatie nabij het Nationaal Park Zuid-Kemmerland en de Schoorlse duinen waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Combineer uw bezoek aan de Kunst10daagse met een overnachting en bekijk hier de leukste vakantiehuizen.

Aankomende evenementen