Evenement

Leidens Ontzet

3 okt, Leiden

27 van 37 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Tijdens het Leidens Ontzet wordt het einde van de belegering van de Spanjaarden en het ontzet van de stad in 1574 gevierd. Twee dagen lang verandert Leiden in één groot feest. Geniet van de parade, de kermis, markt, concerten, feesten, vuurwerk en traditionele gerechten.

  • De hele Leidse binnenstad is tijdens het Ontzet één groot feest.
  • Doe mee met de tradities en eet haring en wittebrood in de Waag.
  • Straattheater, muziek en kermis. Op het Leidens Ontzet hoef u zich geen moment te vervelen!

Tradities van het Leidens Ontzet

Naast de kermis en de vele feesten kent het Leidens Ontzet allerlei tradities met een historische betekenis. De ochtend van drie oktober begint met een reveille op het Stadhuisplein, waarna er gratis haring en wittebrood wordt uitgedeeld in de Leidse Waag. Dit wordt gevolgd door koraalzang in het Van Der Werf Park en een dienst in de Pieterskerk. ‘s Avonds wordt traditiegetrouw hutspot gegeten. Het feest eindigt met een grote vuurwerkshow.

2 en 3 oktober

Leiden is een bruisende, vriendelijke middelgrote stad met een internationaal karakter, mede dankzij de 400 jaar oude universiteit. Tijdens het Leidens Ontzet verandert de stad in één groot feest waar op elke straathoek iets te doen is. Dus zet de datum in uw agenda, want op 2 en 3 oktober wilt u zeker in Leiden zijn.

Overnachten in Leiden

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Leiden vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen