Rembrandt Privé in Stadsarchief Amsterdam

-

574 keer bekeken

16 van 18 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Wie was de man achter de kunstenaar? Tijdens de tentoonstelling Rembrandt Privé in het Stadsarchief Amsterdam ontdekt u het persoonlijke verhaal van de meester van de schilderkunst. Originele zeventiende-eeuwse documenten worden met hypermoderne technieken tot leven gebracht tijdens deze unieke tentoonstelling.

  • Leer de man achter de meester kennen tijdens de tentoonstelling Rembrandt Privé.
  • Ontdek nooit eerder vertelde verhalen uit het Stadsarchief Amsterdam.
  • Augmented reality brengt de verhalen uit het archief tot leven.

Persoonlijke verhalen van Rembrandt

Rembrandt woonde een groot gedeelte van zijn leven in Amsterdam en liet behalve fantastische kunstwerken ook sporen in de archieven achter. Een groot aantal van deze originele documenten uit de zeventiende eeuw is terug te vinden in het Amsterdamse Stadsarchief. Van zijn werk en opdrachtgevers tot zijn kinderen, vrouwen en geldproblemen, het is allemaal terug te vinden in de archieven. Een schat aan verhalen, die dankzij moderne technieken eindelijk verteld worden.

Zie documenten tot leven komen

Omdat deze documenten vaak lastig te lezen en begrijpen zijn, worden ze dankzij augmented reality tot leven gewekt met beeld, geluid en kunstwerken uit onder andere het Rijksmuseum en Rembrandthuis. Personen krijgen een stem en vertellen de verhalen die verborgen zitten in de documenten. Rembrandt Privé geeft zo een intiem beeld van het leven van Rembrandt en de nooit eerder vertelde verhalen uit de archieven.

 Tip van de redactie

In 2019 is het precies 350 jaar geleden dat Rembrandt stierf. Om zijn leven en de Gouden Eeuw waarin hij leefde te vieren zijn er het hele jaar door fantastische tentoonstellingen en evenementen. Ontdek wat er nog meer te beleven is.

Rembrandt en de Gouden Eeuw

Vier het leven van Rembrandt en de bijzondere eeuw waarin hij leefde in musea door heel Nederland tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Rembrandt Privé in Stadsarchief Amsterdam
Adres: 
Vijzelstraat 32
1017HK Amsterdam
Aankomende evenementen