Evenement

SAIL Amsterdam 2020

12 aug - 16 aug, Amsterdam

78 van 96 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Kattenburgerstraat 7 - Gebouw 39
1018JA Amsterdam

SAIL Amsterdam betekent een imposante en ongeëvenaarde vloot met tall ships, varend erfgoed, moderne schepen, marineschepen en replica's. Het grootste maritieme evenement ter wereld wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en trekt ruim anderhalf miljoen bezoekers.

Schepen en shows

SAIL start traditiegetrouw met de Parade, waarbij honderden schepen de rivier het IJ op varen, een uniek schouwspel dat u nooit zult vergeten. In de dagen daarna worden er op het water verschillende wedstrijden gehouden, zoals Skûtsjesilen, een wedstrijd met de typisch Friese skûtsjes. Ook voert de Koninklijke Marine demonstraties op het water uit.

Naast al deze wateractiviteiten is er op de kade ook genoeg te doen. Het SAIL programma staat vol met vermaak, kunst, cultuur, muziek en sport- en kinderactiviteiten.

SAIL 2020

SAIL Amsterdam is totaal gewijd aan boten, schepen en alles dat drijft. Na vijf jaar voorbereiding zal SAIL Amsterdam u in augustus 2020 compleet versteld doen staan. U kunt in de dagen voorafgaand aan het evenement al een voorproefje van de geweldige vloot krijgen in IJmuiden, waar de schepen zich verzamelen voor de parade. Ook deze zogenaamde PreSail IJmuiden trekt duizenden liefhebbers van boten en water sport en vele andere bezoekers.

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen