Tulpenfestival + Tulpenroute

-

796 van 954 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De langste tulpenroute van Nederland vindt u in de Noordoostpolder in Flevoland. Met meer dan 100 kilometer, langs ruim 1.000 hectare aan kleurrijke velden, is het één van de mooiste routes ter wereld.

© Toerisme Flevoland
  • Ontdek het Tulpenfestival in Flevoland.
  • Geniet van 100 km bewegwijzerde route en 1.000 hectare bloeiende tulpen.
  • Volgens National Geographic (2009) één van de mooiste autoroutes ter wereld.
  • Bezoek de vele activiteiten langs de langste en kleurrijkste tulpenroute van Nederland.

Ontdek de langste tulpenroute van Nederland

Molens, klompen en… kleurrijke velden vol tulpen. Dat is Nederland op een ansichtkaart. Het voorjaar in Nederland staat dan ook in het teken van bloemen en bollen. Iedereen kent natuurlijk de Keukenhof en de bollenstreek, maar wist u dat de langste en kleurrijkste tulpenroute van Nederland in Flevoland ligt? Ontsnap de drukte van de Keukenhof en ontdek wat voor leuks er allemaal tijdens het Tulpenfestival te doen is!

Eén van de mooiste routes ter wereld!

Met meer dan 2.000 hectare aan rode, gele en paarse bloemenvelden is Flevoland het grootste bloembollengebied in Nederland! U vindt de bollenvelden in oost en zuid-Flevoland maar vooral in de Noordoostpolder. Elk jaar in de lente is hier de ‘Bollenroute’ van ruim 100 kilometer, langs 1000 hectare bollenvelden. De route is uitgegroeid tot de langste en kleurrijkste route van Nederland en zelfs volgens National Geografic één van de mooiste routes ter wereld!

Laad foto's

Bloemen plukken en andere leuke activiteiten

U kunt de Tulpenroute wandelen, fietsen en met de auto volgen. De routes vindt u online, maar ze zijn ook op verschillende punten langs de routes te vinden. Langs de route komt u niet alleen bloemenpracht tegen, maar ook allerlei leuke activiteiten. Neem een kijkje achter de schermen bij een boerenbedrijf, volg een workshop tulpen fotograferen of eet onderweg een ijsje. Let op, u mag niet zomaar de bloemenvelden in lopen of bloemen plukken. Als u zelf uw bloemen wil plukken, kunt u terecht bij Hanneke's Pluktuin (Ellerweg 18, Biddinghuizen) of de Tulpenpluktuin van de Boerenshop (Steenwijkerweg 26, Marknesse).

Routekaart bij VVV

Elk jaar vindt de Tulpenroute plaats medio april tot en met mei. Informeer bij de lokale VVV-kantoren voor de exacte data en de uitgebreide routebeschrijving.

Fiets de tuinenroute

Ook met de fiets kunt u de Noordoostpolder ontdekken. Een leuke route is dan de ‘tuinenroute’ van ongeveer 19 kilometer. Hier ontdekt u prachtige planten en uiteraard de bloeiende tulpen. De deelnemende tuinen zijn:
- De Stekkentuin. Noordermiddenweg 13, 8311 PZ, Espel
- De Pegasushof, Klutenweg 5, 8314 PB, Bant
-
De Tuinen van Lipkje Schat. Polenweg 9, 8314 PL, Bant
- De Goldhoorn Gardens. Klutenweg 13, 8314, Bant

Overnachten langs de tulpenroute

Maak een leuk uitje van het Tulpenfestival, boek een hotel in de Noordoostpolder in Flevoland. Want wat is er nou mooier dan opstaan en direct te kunnen genieten van een oneindige bloemenzee?

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

Er zijn diverse bloemencorso's in Nederland. U kunt naar het bloemencorso in de bollenstreek, naar Lichtenvoorde of Zundert. Deze vinden op verschillende data plaats.

Lees meer

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

De Keukenhof is geopend van eind maart tot half mei. Dat is de periode dat de bloemen in bloei staan.

Lees meer

Tulpenvelden vindt u in de bollenstreek rond de Keukenhof, in de Noordoostpolder en in de kop van Noord-Holland.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Tulpenfestival + Tulpenroute
Aankomende evenementen