Werk, Bid, Bewonder

-

464 keer bekeken

4 van 5 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nieuwsgierig naar kunst en het verband met calvinisme? Bezoek Werk, bid en bewonder in het Dordrechts Museum, een must-see tentoonstelling voor elke kunstliefhebber.

  • Bezichtig werk van de 17de tot begin 20ste eeuw.
  • Ook muziek, literatuur en kerkarchitectuur komen aan bod.
  • Ontdek het werkelijke verband tussen kunst en calvinisme.

Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme

Naar aanleiding van het themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw., presenteert het Dordrechts museum: Werk, bid en bewonder – een nieuwe kijk op kunst & calvinisme, een intrigrerende nieuwe expositie. Verrijk uw kennis van kunst en los enkele aanhoudende mythes over het calvinisme op binnen de muren van het Dordrechts Museum. Naast schilderwerk kunt u ook meer te weten komen over muziek, literatuur en kerkelijke architectuur. Bekijk het werk van schilders van de 17de tot begin 20ste eeuw, zoals Ferdinand Bol, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Theo van Doesburg.

Dordrechts museum

Het Dordrechts Museum is een van de belangrijkste musea der schone kunsten in Nederland, met een grootse verzameling Nederlandse schilderijen daterend van de 16e eeuw tot vandaag. Door de rol die Dordrecht speelde tijdens de Gouden Eeuw is dit een uitgelezen kans om het museum te bezoeken terwijl u een kijkje neemt in het centrum van Dordrecht en maak van de dag complete historische beleving.

De tentoonstelling loopt van 11 november 2018 tot en met 26 mei 2019.

Tip van de redactie:  Kunt u geen genoeg krijgen van kunst en de Gouden Eeuw? Er zijn nog veel meer tentoonstellingen rond het thema Rembrandt & De Gouden Eeuw 2019.

Rembrandt & de Gouden Eeuw

Vier het leven en de prestaties van Rembrandt in Nederlandse musea tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Een nieuwe kijk op kunst & calvinisme
Adres: 
Museumstraat 40
3311XP Dordrecht
Bekijk de website
Bekijk de website
Aankomende evenementen