Het weer

Nederland, met z'n lange kustlijn aan de Noordzee, heeft een typisch gematigd zeeklimaat. En die invloed van de zee zorgt ervoor dat we het 's winters niet al te koud hebben, 's zomers niet al te warm, en dat er altijd voldoende vocht in de lucht zit voor een buitje. Dus als u van plan bent naar Nederland te komen, dan is het handig om daar rekening mee te houden. Om de juiste kleding in uw koffer te stoppen, om een plan te hebben als het ineens een middagje regent én om altijd een  kritische mening over het weer te hebben... net als de Nederlanders. 

3.7
Arnhem 3.7°C
3.9
Utrecht 3.9°C
3.8
Den Helder 3.8°C
4.2
Eindhoven 4.2°C
3.0
Weert 3.0°C
4.4
Gilze Rijen 4.4°C
2.2
Groningen 2.2°C
1.4
Hoogeveen 1.4°C
2.9
Wadden 2.9°C
Katwijk °C
2.9
Leeuwarden 2.9°C
4.0
Lelystad 4.0°C
2.2
Maastricht 2.2°C
4.1
Rotterdam 4.1°C
4.1
Amsterdam 4.1°C
3.3
West-Friesland 3.3°C
3.0
Twente 3.0°C
4.5
Vlissingen 4.5°C
3.3
Uden 3.3°C
4.6
Terneuzen 4.6°C

Opgesteld op woensdag 21 nov 2018 om 05:30

De wind is wat gaan liggen maar toch blijft het fris in Nederland. De oostenwind blijft voorlopig koude lucht aanvoeren met daarin ook de nodige wolkenvelden. Als de zon er dan toch aan te pas komt loopt de temperatuur wat op en voelt het gelijk een stuk aangenamer aan. Vanavond en de komende nacht trekken er veel wolken over. Landinwaarts klaart het af en toe op. Tijdens heldere momenten daalt de temperatuur tot net iets onder het vriespunt. In de rest van het land blijft het kwik op of net iets boven het vriespunt. De oostenwind is zwak tot matig, op de Wadden vrij krachtig.Morgen begint de dag bewolkt maar in de loop van de dag klaart het vanuit het zuiden op. In het noorden moet men tot vrijdag wachten voor wat zonneschijn. De maxima lopen uiteen van 3 graden in het noordoosten tot 7 graden in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten.De dagen daarna blijft het vrij koud. De middagtemperaturen schommelen rond 5 graden. Op vrijdag is het met geregeld zon en 7 graden iets warmer. In het weekend wordt het weer grijs en wisselvallig met vooral op zaterdag kans op regen.

De wind blijft voorlopig uit het oosten waaien. Hierdoor blijft het vrij fris voor de tijd van het jaar met in de nachten soms wat lichte vorst. Toch is er nog geen zicht op serieus winterweer.

Aanvankelijk droog en vooral vrijdag zonnige perioden. In het weekend bewolkt en met name zaterdag regen. Na het weekend meer zon, maar ook af en toe regen. De temperaturen liggen meestal onder normaal.

Licht wisselvallig en aanvankelijk temperaturen ruim onder normaal. Vanaf begin december neemt de kans op temperaturen boven normaal toe naar 50%.

Do Vr Za Zo ma
Credits: buienradar.nl
Max Temp 5°C 6°C 4°C 4°C 4°C
Min Temp 0°C -1°C 0°C 1°C 1°C
Kans op neerslag 10% 20% 60% 40% 30%
Kans op zon 30% 30% 10% 10% 10%

Gemiddelde temperatuur in Nederland

Last minute naar Nederland

Zijn de vooruitzichten goed en heeft u nog geen accommodatie in Nederland geboekt? Wij hebben een uitgebreid aanbod van hotels, B&B's en vakantiewoningen. Ontdek snel welke accommodatie nog plek heeft!

Lees meer

Het weer in Nederland is afhankelijk van de seizoenen. Over het algemeen is het weer gematigd. Lees meer over het weer in Nederland.

Lees meer

Nederland kent een gematigd zeeklimaat. 's Winters niet te koud, 's zomers niet te warm. Meer over het weer in Nederland.

Lees meer

Schaatsen op natuurijs kan alleen in de winter, als het een aantal dagen flink heeft gevroren. Schaatsen op een kunstijsbaan is in diverse steden mogelijk in de winter.

Lees meer