Het weer

Nederland, met z'n lange kustlijn aan de Noordzee, heeft een typisch gematigd zeeklimaat. En die invloed van de zee zorgt ervoor dat we het 's winters niet al te koud hebben, 's zomers niet al te warm, en dat er altijd voldoende vocht in de lucht zit voor een buitje. Dus als u van plan bent naar Nederland te komen, dan is het handig om daar rekening mee te houden. Om de juiste kleding in uw koffer te stoppen, om een plan te hebben als het ineens een middagje regent én om altijd een  kritische mening over het weer te hebben... net als de Nederlanders. 

4.2
Arnhem 4.2°C
4.3
Utrecht 4.3°C
1.4
Den Helder 1.4°C
3.7
Eindhoven 3.7°C
3.3
Weert 3.3°C
4.0
Gilze Rijen 4.0°C
3.2
Groningen 3.2°C
3.5
Hoogeveen 3.5°C
1.6
Wadden 1.6°C
Katwijk °C
1.9
Leeuwarden 1.9°C
3.8
Lelystad 3.8°C
2.9
Maastricht 2.9°C
4.0
Rotterdam 4.0°C
3.6
Amsterdam 3.6°C
3.3
West-Friesland 3.3°C
3.4
Twente 3.4°C
3.1
Vlissingen 3.1°C
3.9
Uden 3.9°C
3.5
Terneuzen 3.5°C

Opgesteld op maandag 19 mrt 2018 om 04:15

Qua zonuren is er ook morgen niets te klagen. Alleen de temperatuur is behoorlijk magertjes voor de tijd van het jaar. Normaal zou het 10 graden moeten zijn. Dat soort temperaturen zitten er pas aan het einde van de week weer in, maar dat gaat wel ten koste van de zon!Vanavond begint nog helder, maar later op de avond en komende nacht trekt vanuit het noorden een gebied met een beetje winterse neerslag over. In de noordelijke provincies is dat vooral (mot)regen, maar verder naar het zuiden valt ook plaatselijk ijzel en sneeuw. Het kan dus verraderlijk glad worden. Aan de achterzijde van het neerslaggebied klaart het vanuit het noorden ook weer breed op en kunnen natte wegdelen ook bevriezen. De minima lopen uiteen van 0 graden op de Wadden tot nog -6 graden in het zuidoosten. De wind draait naar het noordwesten en is zwak tot matig, maar wordt in de loop van de nacht in het noorden (vrij) krachtig.Morgen trekken de laatste sneeuwbuitjes naar het zuiden weg en vanaf een uur of 9 is ook de gladheid in Zuid-Nederland weer verdwenen. De rest van de dag is het zonnig en droog met middagtemperaturen rond 7 graden. De noordenwind is matig en aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.De dagen daarna komt de wind uit het westen tot zuidwesten. Daardoor wordt het minder koud. De middagtemperaturen blijven eerst nog rond 7 graden steken, maar aan het einde van de week komen er weer dubbele cijfers op de thermometer. Er is dan alleen tijdens brede opklaringen nog kans op een graadje nachtvorst. De keerzijde van de zuidwestelijke wind, die zachtere lucht aanvoert, is wel dat deze ook meer bewolking meebrengt met soms ook wat regen.

Morgen begint de lente, maar het is nog wel koud met aankomende nacht plaatselijk gladheid door lichte ijzel en sneeuw. Pas later in de week zien we weer dubbele cijfers op de thermometer.

Tamelijk bewolkt weer met middagtemperaturen rond 7 graden en in de nachten lichte vorst. Vanaf donderdag een toenemende neerslagkans.

Vrij grote kans (70%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder normaal.

DI Wo Do Vr Za
Credits: buienradar.nl
Max Temp 8°C 6°C 5°C 7°C 9°C
Min Temp -4°C -4°C 0°C 2°C 1°C
Kans op neerslag 40% 30% 70% 50% 40%
Kans op zon 80% 20% 10% 20% 30%

Gemiddelde temperatuur in Nederland