Het weer

Nederland, met z'n lange kustlijn aan de Noordzee, heeft een typisch gematigd zeeklimaat. En die invloed van de zee zorgt ervoor dat we het 's winters niet al te koud hebben, 's zomers niet al te warm, en dat er altijd voldoende vocht in de lucht zit voor een buitje. Dus als u van plan bent naar Nederland te komen, dan is het handig om daar rekening mee te houden. Om de juiste kleding in uw koffer te stoppen, om een plan te hebben als het ineens een middagje regent én om altijd een  kritische mening over het weer te hebben... net als de Nederlanders. 

5.4
Arnhem 5.4°C
5.9
Utrecht 5.9°C
5.9
Den Helder 5.9°C
8.6
Eindhoven 8.6°C
9.4
Weert 9.4°C
6.2
Gilze Rijen 6.2°C
3.8
Groningen 3.8°C
2.9
Hoogeveen 2.9°C
5.5
Wadden 5.5°C
Katwijk °C
4.4
Leeuwarden 4.4°C
5.4
Lelystad 5.4°C
9.3
Maastricht 9.3°C
5.4
Rotterdam 5.4°C
5.4
Amsterdam 5.4°C
4.8
West-Friesland 4.8°C
5.2
Twente 5.2°C
6.9
Vlissingen 6.9°C
7.8
Uden 7.8°C
7.0
Terneuzen 7.0°C

Opgesteld op zaterdag 23 mrt 2019 om 06:15

Vandaag veroorzaakte een zwak front vrij veel bewolking maar morgen is het opnieuw de beurt aan de lentezon, zeker in de middag. De dagen erna is het ronduit fris met op maandag ook een regen- of hagelbui. Vanavond en vannacht blijft het in het zuiden bewolkt en nevelig. Daar kan plaatselijk ook nog een spatje (mot)regen vallen. In de rest van het land is het, op een enkele mistbank na, tamelijk helder. In het noorden komen ook weer wat wolkenvelden opzetten. Het koelt af naar zo'n 5 graden in het bewolkte zuiden tot rond het vriespunt landinwaarts. De noordenwind is zwak tot matig.Zondag doet zijn naam eer aan, want de laatste wolkenvelden verlaten het zuiden en uiteindelijk doet de zon overal goede zaken. Het wordt een graad of 11. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot noordwesten. In de avond komt er aan de kust meer wind te staan.De dagen erna hebben een wisselend weerbeeld. Maandag verloopt winderig en kunnen er buien vallen met mogelijk wat hagel. Daarna zijn de neerslagkansen klein. Wolkenvelden en zonneschijn wisselen elkaar af. Met maximaal 9 tot 10 graden in de middag, is het aanvankelijk iets aan de frisse kant. Later in de week stijgt het kwik naar zo'n 13 graden.

Vandaag veroorzaakte een zwak front vrij veel bewolking maar morgen is het opnieuw de beurt aan de lentezon, zeker in de middag. De dagen erna is het ronduit fris met op maandag ook een regen- of hagelbui.

Maandag vrij veel wind en kans op wat regen of een bui, verder vrijwel droog. De maximumtemperaturen liggen rond de 9°C, later in de week oplopend naar zo'n 13°C

Ongeveer 50% kans op het aanhouden van het overwegend droge weertype. Er is ook ongeveer 50% kans op een overgang naar een wisselvallig en koel weertype.

Zo ma DI Wo Do
Credits: buienradar.nl
Max Temp 11°C 9°C 7°C 10°C 11°C
Min Temp 0°C 3°C 4°C 1°C 2°C
Kans op neerslag 10% 40% 20% 20% 20%
Kans op zon 70% 40% 20% 20% 30%

Gemiddelde temperatuur in Nederland

Last minute naar Nederland

Zijn de vooruitzichten goed en heeft u nog geen accommodatie in Nederland geboekt? Wij hebben een uitgebreid aanbod van hotels, B&B's en vakantiewoningen. Ontdek snel welke accommodatie nog plek heeft!

Lees meer

Het weer in Nederland is afhankelijk van de seizoenen. Over het algemeen is het weer gematigd. Lees meer over het weer in Nederland.

Lees meer

Nederland kent een gematigd zeeklimaat. 's Winters niet te koud, 's zomers niet te warm. Meer over het weer in Nederland.

Lees meer

Schaatsen op natuurijs kan alleen in de winter, als het een aantal dagen flink heeft gevroren. Schaatsen op een kunstijsbaan is in diverse steden mogelijk in de winter.

Lees meer