Het weer

Nederland, met z'n lange kustlijn aan de Noordzee, heeft een typisch gematigd zeeklimaat. En die invloed van de zee zorgt ervoor dat we het 's winters niet al te koud hebben, 's zomers niet al te warm, en dat er altijd voldoende vocht in de lucht zit voor een buitje. Dus als u van plan bent naar Nederland te komen, dan is het handig om daar rekening mee te houden. Om de juiste kleding in uw koffer te stoppen, om een plan te hebben als het ineens een middagje regent én om altijd een  kritische mening over het weer te hebben... net als de Nederlanders. 

-2.8
Arnhem -2.8°C
-1.8
Utrecht -1.8°C
-0.7
Den Helder -0.7°C
-1.7
Eindhoven -1.7°C
-2.0
Weert -2.0°C
-0.9
Gilze Rijen -0.9°C
-2.7
Groningen -2.7°C
-2.4
Hoogeveen -2.4°C
1.1
Wadden 1.1°C
Katwijk °C
-1.6
Leeuwarden -1.6°C
-1.5
Lelystad -1.5°C
-1.3
Maastricht -1.3°C
-0.3
Rotterdam -0.3°C
-1.3
Amsterdam -1.3°C
-0.1
West-Friesland -0.1°C
-2.1
Twente -2.1°C
1.2
Vlissingen 1.2°C
-2.5
Uden -2.5°C
-1.3
Terneuzen -1.3°C

Opgesteld op vrijdag 18 jan 2019 om 11:45

Het wordt een zonnig, droog en koud weekend. In de nachten vriest het licht tot matig en overdag komt de temperatuur net boven het vriespunt uit. Op dinsdag neemt de kans op sneeuw toe.Vannacht zijn er wolken, maar ook opklaringen. De temperatuur daalt tot iets onder nul, maar op plekken waar het even flink opklaart kan het matig vriezen (-5 graden). Er staat vannacht weinig wind.Zaterdag wordt het een rustige, maar vrij koude winterdag. Wolken en zon wisselen elkaar af en het blijft droog. De zuidoostelijke wind waait zwak tot matig, kracht 2 tot 4 en de temperatuur komt in de middag een paar uur iets boven nul uit. In de avond gaat het alweer snel licht vriezen.De dagen daarna blijft het winters met overdag temperaturen van enkele graden boven het vriespunt. In de nachten wordt het flink koud met landinwaarts temperaturen tot -8 graden. Op dinsdag verandert het weer. Het is die dag bewolkt met een toenemende kans op sneeuw.

Het wordt een zonnig, droog en koud weekend. In de nachten vriest het licht tot matig en overdag komt de temperatuur net boven het vriespunt uit. Op dinsdag kan het gaan sneeuwen.

De eerste dagen zonnig, droog en vrij koud weer. Vanaf dinsdag meer wolken en kleine kans op (winterse) neerslag. 's Nachts en in de vroege ochtend lichte tot matige vorst, overdag iets boven nul.

Kans (50 %) op aanhoudend koud weertype en ook kans van 50 % van iets minder koud weertype. Toenemende kans (naar 50 %) op (winterse) neerslag.

Zo ma DI Wo Do
Credits: buienradar.nl
Max Temp 2°C 3°C 1°C 1°C 0°C
Min Temp -5°C -6°C -3°C -4°C -5°C
Kans op neerslag 0% 20% 90% 40% 40%
Kans op zon 90% 60% 10% 20% 20%

Gemiddelde temperatuur in Nederland

Last minute naar Nederland

Zijn de vooruitzichten goed en heeft u nog geen accommodatie in Nederland geboekt? Wij hebben een uitgebreid aanbod van hotels, B&B's en vakantiewoningen. Ontdek snel welke accommodatie nog plek heeft!

Lees meer

Het weer in Nederland is afhankelijk van de seizoenen. Over het algemeen is het weer gematigd. Lees meer over het weer in Nederland.

Lees meer

Nederland kent een gematigd zeeklimaat. 's Winters niet te koud, 's zomers niet te warm. Meer over het weer in Nederland.

Lees meer

Schaatsen op natuurijs kan alleen in de winter, als het een aantal dagen flink heeft gevroren. Schaatsen op een kunstijsbaan is in diverse steden mogelijk in de winter.

Lees meer