Hoe werken de Landelijke Fietsroutes?

1.258 keer bekeken

0 van 1 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Hoe werkt het fietsen van een Landelijke Fietsroute?

Wie op de fiets Nederland wil ontdekken, kan eigenlijk niet zonder de Landelijke Fietsroutes (of LF-route). Deze Landelijke Fietsroutes, die bij elkaar 4.500 kilomter fietsroute omvatten, zijn speciaal ontwikkeld voor langere fietstochten en fietsvakanties. U kunt deze afzonderlijke routes als geheel volgen, maar u kunt ze ook samenstellen naar eigen inzicht, of combineren met het fietsknooppuntennetwerk'.

Lees meer

De LF routes (Landelijke Fietsroutes) zijn speciaal geschikt voor meerdaagse fietstochten en fietsvakanties. Lees hier hoe het LF route netwerk werkt en bekijk de video met instructies.

  • Bewegwijzering door heel Nederland van het aller hoogste niveau.
  • 4.500 kilometer aan fietsroutes speciaal voor lange fietstochten en fietsvakanties.
  • Gemakkelijk te combineren met korte knooppunten routes.

Wie op de fiets Nederland wil ontdekken, kan eigenlijk niet zonder de Landelijke Fietsroutes. Deze Landelijke Fietsroutes, die bij elkaar ruim 4.500 kilometer fietsroute omvatten, zijn speciaal ontwikkeld voor langere fietstochten en fietsvakanties. U kunt deze afzonderlijke routes als geheel volgen, maar u kunt ze ook samenstellen naar eigen inzicht, of combineren met het ‘fietsknooppuntennetwerk'.

Hoe werken LF routes?

Met de  Landelijke Fietsroutes ontdekt u de mooiste omgevingen en verrassende plekjes én het werkt heel eenvoudig.  U plant uw route op de online fietsrouteplanner of met behulp van een fietskaart. Langs deze route vindt u bordjes met daarop de naam en het nummer van de LF route. Ook ziet u een toevoeging voor de rijrichting: A= van west naar oost en van noord naar zuid, B= van oost naar west en van zuid naar noord.

Combineren met knooppuntroutes

Onder de Landelijke Fietsroutes-bordjes ziet u vaak een knooppuntroute bordje. Deze fietsknooppunten zijn bedoeld voor kortere tochten, maar kunt u ook prima gebruiken als 'uitstapje' in uw langere Landelijke Fietsroute. Bovendien vindt u langs de Landelijke Fietsroutes vaak de leukste plekken om te overnachten.

Lees meer over fietsen in Nederland.

Bekijk deze video: Hoe werken de Landelijke Fietsroutes?

Holland Ticket Shop

Bestel uw toegangskaarten voor Nederlandse musea & attracties in onze ticketshop en bespaar direct op combinatiedeals!

Lees meer