Openbaar vervoer in Nederland

Nederland is een klein en dichtbevolkt land en beschikt over een goed functionerend openbaar vervoer. Waar u ook heen wilt in Nederland, met de trein, bus, tram, metro of pont reist u gemakkelijk en comfortabel naar uw gewenste bestemming. Lees hier meer over de belangrijkste wetenswaardigheden, tips voor het reizen met het openbaar vervoer en de vervoersbewijzen die u het beste kunt gebruiken.

De beste routes met het openbaar vervoer

Één dag met trein, tram, metro en bus. Lees hier de beste tips.

Lees meer
Ontdek Nederland met deze handige tickets
 • Amsterdam Travel Ticket

  Reis onbeperkt met de tram, bus, metro of veerpont in Amsterdam met het Amsterdam Travel Ticket. Inclusief treinreizen vanaf Schiphol Airport naar elk station in Amsterdam.

  Lees meer
 • Amsterdam & Region Travel Ticket

  Ontdek Amsterdam en omgeving met het Amsterdam & Region Travel Ticket. Reis onbeperkt met bus, tram, trein en metro naar prachtige plekken als de Keukenhof, Haarlem en het strand van Bloemendaal of Zandvoort.

  Lees meer
 • Holland Travel Ticket

  Ontdek het beste wat Nederland te bieden heeft met het openbaar vervoer. Met het Holland Travel Ticket reist u onbeperkt met de trein, tram bus en metro. Bezoek steden, attractieparken en nog veel meer met dit handige ticket.

  Lees meer

U kunt met de taxi of openbaar vervoer vanaf Schiphol naar Amsterdam reizen.

Lees meer

De luchthaven ligt vlakbij Amsterdam. Afhankelijk van waar u moet zijn, brengt een taxi of bus u in 20-30 minuten naar de stad. Een uitstekend alternatief is de trein. Deze rijdt regelmatig en u staat in 15 minuten op Amsterdam Centraal Station. Een Amsterdam & Region Travel Ticket koopt u eenvoudig online.

Lees meer

Een OV chipkaart koopt u op de stations of bij een tabakzaak. U kunt van te voren een Holland Travel Ticket of Amsterdam Region Ticket online aanschaffen.

Lees meer

Met het Amsterdam Travel Ticket reist u van Schiphol Airport naar alle stations in Amsterdam en met de trams, bussen en metro's van het GVB. Met het Regional Travel Ticket kunt u tevens gebruik maken van het regionale openbaar vervoer van EBS en Connexxion.

Lees meer