Met de trein naar Nederland

804 keer bekeken

204 van 268 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nederland is vanuit verschillende Belgische steden goed en snel bereikbaar met de InterCity trein of met de hogesnelheidstrein Thalys. Geniet van ontspannen en comfortabele reis, en voor u het weet bent u al in Nederland gearriveerd!

Reizen met de Thalys Vanuit Brussel en Antwerpen kunt u met de Thalys in een rechtstreekse verbinding naar Rotterdam Centraal, Schiphol Amsterdam Airport en Amsterdam Centraal. De Thalys rijdt over de hogesnelheidslijn waardoor u supersnel in Nederland bent. Ondertussen kunt u genieten van het comfort en de diensten aan boord van de Thalys. In Comfort 2 is WiFi inbegrepen in de prijs van sommige tickets (Semi Flex tickets). Wilt u wat meer luxe dan kunt u reizen met Comfort 1. Voor het reizen met de Thalys dient u van te voren een ticket te kopen en uw plaats te reserveren. Voor de Thalys koopt u een ticket met een vertrek- en aankomsttijd, daar bent u dus wel aan gebonden.

Reizen met de InterCity Vanuit Brussel en Antwerpen kunt u ook met een rechtstreekse InterCity trein naar 6 bestemmingen in Nederland reizen. De treinstations waar de InterCity in Nederland stopt zijn: Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Schiphol Amsterdam Airport tot Amsterdam Centraal. De InterCity heeft 16 heen- en terugritten per dag. Voor het reizen met de InterCity dient u in het bezit te zijn van een geldig vervoerbewijs. U kunt met dit ticket vrij instappen op de trein van uw keuze en is dus niet gebonden aan vertrek- of aankomsttijd.

Reistijd

Met de Thalys:
Antwerpen – Rotterdam: 00:32
Antwerpen – Schiphol Amsterdam Airport: 00:54
Antwerpen – Amsterdam: 01:12
Brussel – Rotterdam: 01:10
Brussel – Schiphol Amsterdam Airport: 01:32
Brussel – Amsterdam: 01:50

Met de InterCity:
Antwerpen – Rotterdam: 01:10
Antwerpen – Schiphol Amsterdam Airport: 02:08
Antwerpen – Amsterdam: 02:23
Brussel – Rotterdam: 02:10
Brussel – Schiphol Amsterdam Airport: 03:08
Brussel – Amsterdam: 03:23

U boekt uw tickets online (via thalys.com of b-europe.com), telefonisch, in 39 stations of via uw lokale reisagent.

Aankomst Nederland Bij aankomst kunt u uw reis vanaf de bovengenoemde stations voortzetten met de lokale NS-trein. Nederland heeft een perfect openbaar vervoer infrastructuur die u makkelijk van A naar B brengt. Zo bent u bijvoorbeeld vanuit Brussel naar Delft binnen 1 uur en 34 minuten. U reist dan met de Thalys naar Rotterdam Centraal, en vanuit Rotterdam stapt u op de NS-trein en bent u in 13 minuten in Delft (per 10 minuten gaat er een trein vanuit Rotterdam naar Delft).

Eveneens vindt u in de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ook trams, wat een perfect vervoersmiddel door de stad is! Lees meer over openbaar vervoer in Nederland.