Geef jouw verrassende tip en nomineer de volgende - Holland.com

Deel jouw tip!

Je hoeft niet naar dáár, want je vindt het allemaal híer. Deze zomer is alles anders. Veel Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Jij ook? Zoek de ruimte op, maak een fietstocht of wandel door leuke stadjes en bezoek bijzondere musea. Laat je verrassen door de vakantieplekken van je vrienden en van lokale experts. Ontdek ons prachtige Nederland en deel ook jouw tip!

  • Experts delen hún vakantietips en geven het stokje door aan de volgende.
  • Iedereen doet mee: van toerist-in-eigen-land tot insider in de regio.
  • Word ook onderdeel van de beweging Hier Moet Je Zijn en nomineer je buurman.

Ontdek het onontdekte met #HierMoetJeZijn

Deze reizigers gingen je al voor!

Benieuwd naar de favoriete plekjes in Nederland van influencers, lokale experts en vele andere vakantiegangers in Nederland? Ontdek verrassende plekken en ware bucketlist activiteiten op Instagram via #hiermoetjezijn. Neem alvast een voorproefje op deze pagina!

Kimberley @justgoglobal tipt deze bijzondere #hiermoetjezijn locatie: Het Verdronken Land van Saeftinghe in Zeeland, “de grootste brakwater-wildernis van Europa”. Zij nomineerde @lisetververne, die je vervolgens op een mooi plaatje trakteert van de Pyramide van Austerlitz in de omgeving van Utrecht.

Kimberley @justgoglobal tipt deze bijzondere #hiermoetjezijn locatie: Het Verdronken Land van Saeftinghe in Zeeland, “de grootste brakwater-wildernis van Europa”.

Zij nomineerde @lisetververne, die je vervolgens op een mooi plaatje trakteert van de Pyramide van Austerlitz in de omgeving van Utrecht.
“Eén van mijn lievelingsplekjes is de Hoge Veluwe. Slapen bij de boswachter. Geen elektriciteit. Bos. Lekker zwemmen in een meertje.”
@Geraldine Kemper

@reisgenie: Wij werden genomineerd door @expeditieaardbol om een onontdekte plek in Nederland te delen. Natuurlijk willen we dat! Afgelopen weekend was ik op ontdekkingsreis door Groningen en een van de mooiste plekken die ik bezocht was Fraeylemaborg, een enorm landgoed met een mysterieus bos erbij. Het voelt hier een beetje alsof je in een sprookje terecht bent gekomen aangezien je constant op allerlei bijzondere kunstobjecten stuit. Daarnaast is het bos zelf ook werkelijk prachtig. Ga je naar Groningen, zet dan Fraeylemaborg op je must visit lijstje!

De onontdekte plek in Nederland van Travelblogger Kirsten (@whereshegoes.nl) ligt in Friesland. Het dubbeldorp Paesens en Moddergat. Bezoek deze plek aan het wad bij laagwater en je komt deze rij verweerde paaltjes tegen. “Een mooi lijnenspel in het toch al bijzondere waddenlandschap. Als je stil bent, kun je zelfs het knisperende geluid van duizenden slijkgarnaaltjes horen die in het wad rondwroeten.”

De Groote Peel

Volgens @Simone_wit moet je naar deze 'geheime' plek: Nationaal Park De Groote Peel. Tip: volg de rode paaltjesroute dan kom je zowel langs de landart als langs de brug.

Meer over De Groote Peel

Een dagje varen op de Vinkeveense Plassen

@yourlbb geeft 4 tips voor een perfect vaardagje op de Vinkeveense plassen en nomineert @wanderlust.nl om een off the beaten track tip te delen voor Nederland. #hiermoetjezijn

Doe ook mee! Ga naar Instagram, laat je inspireren door alle mooie plekken en deel jouw eigen tip!

Ook onze redactie doet mee

Jasper op Instagram: Ga een keer wadlopen op de Waddeneilanden! Ik nomineer mijn collega @Ewout om zijn beste Nederlandse vakantietip te delen. #hiermoetjezijn #wadlopen #wadden

Wij gaan vaak eten bij een gezellig restaurant in Delft: Grk&zo. Echt goed eten, fijne sfeer, ook leuk met kinderen. @Dorien van Leiden Marketing, ik nomineer jou voor een #hiermoetjezijn tip.
Lekker-eten-tip van Kim, Delft-connaisseur

FloriWorld

Ik was een van de eersten die in de nieuwe attractie FloriWorld mocht rondlopen. Ga erheen op een grijze dag en maak jezelf blij met kleurige bloemenselfies. @Cornelie via FB. Ik nomineer: Joyce!

Ontdek Floriworld

Tip van Sanne uit Friesland; Geniet van de natuur en de rust in Nationaal Park De Alde Faenen. Voor jong en oud, een uurtje of een hele dag, te voet met de fiets of per boot, #hiermoetjezijn om weer even helemaal op te laden na die drukke werkweek.
De Alde Faenen in de omgeving van Earnewald
© Ewout Versloot
Ewout, genomineerd door zijn collega Jasper, neemt ook de uitdaging aan; “Ik wil graag een mooie plek delen vlakbij Utrecht, waar ik in de herfst met collega’s ben geweest: Langbroek. Bleek heel geschikt voor prachtige boswandelingen, informele vergaderingen, en om te leren tractor rijden… Ik nomineer Thijs voor zijn #hiermoetjezijn vakantietip.”
En daar is de reactie van Thijs: De afgelopen maanden zijn we vaak in de Pinetum tuinen in Hilversum geweest. De beste manier om je verbeelding de hele wereld over te laten gaan. Bijvoorbeeld door deze gigantische Sequoiadendron Giganteum uit California, hier geplant in 1896. Echt een verborgen parel!
“Ik heb dit weekend fantastisch gewandeld in het idyllische beekdal van de Drentse Aa en ik nomineer mijn zus Marike om haar leukste vakantietip te delen.”
Tip voor landlopers
Dutch landscape with wheat field during sunrise

Veilig op vakantie in Nederland

Heb je vakantieplannen in Nederland? Je bent weer van harte welkom! Beleef de voorpret online met mooie foto’s en artikelen en bekijk alvast de belangrijkste richtlijnen. Samen houden we Nederland veilig.

Zijn deze flamingo’s echt in Nederland te zien? Jazeker! Een van de onverwachte kanten van ons mooie landje. Ga ze ontmoeten bij het Grevelingenmeer, op de grens van Zuid-Holland en Zeeland.

Hier moet je zijn: ga op avontuur in onverwacht Nederland

Je hoeft niet ver weg om de mooiste natuur te beleven, heerlijk te eten en nieuwe plekken te ontdekken. Hier moet je zijn! Geniet samen en deel je ervaringen.

Hier moet je zijn door heel Nederland

Ontdek verrassende plekken per regio en per plaats. Met actuele vakantietips van lokale organisaties. Zij weten het precies: hier moet je zijn!