Hier moet je zijn door heel Nederland - Holland.com

Hier moet je zijn door heel Nederland

Wat zijn verrassende plekken voor vakantie of een dagje uit? Waar kan je veilig en ontspannen genieten van cultuur en natuur? Lokale organisaties weten het precies: hier moet je zijn! Kijk op deze pagina voor actuele vakantietips in verschillende steden en regio’s.

Museumtip: Voorlinden

Verdwaal even in een andere wereld en bezoek het verrassende kunstmuseum Voorlinden in Wassenaar. Eromheen een landschapspark, waar je ook heerlijk kan wandelen.

Veel musea en attracties zijn geopend. Binnen houd je 1,5 meter afstand en draag je een mondkapje. Om niet teveel bezoekers tegelijk te hebben, moet je vooraf reserveren voor een datum en tijdblok. Bestel je kaartje online en geniet van een ontspannen uitje !

Natuurtip: Vogelkijkhut Tij

Vogelobservatorium Haringvliet ‘Tij’ - Deltahaven, Stellendam

Dit reuzenei is 'gelegd' aan de rand van vogelreservaat Scheelhoek in Nationaal Park NLDelta. Via een pad met doorkijkjes en vlonders kom je in vogelobservatorium Tij uit. Bewonder het uitzicht op de vogelkolonie en de Haringvlietsluizen vanuit dit unieke (en grote!) bouwwerk.

De natuur biedt ruimte voor iedereen, maar ook hier kan het op sommige plekken even wat drukker zijn. Houdt altijd 1,5 meter afstand en check vooraf bijvoorbeeld de druktemeter. Ontdek een natuurgebied bij jou in de buurt !

Hoe bereid ik mijn trip goed voor?

De regels die vandaag gelden om COVID-19 te bestrijden kunnen weer veranderen. Ook kan het ter plekke anders zijn dan in je eigen woonplaats. Houd je aan de basisregels en neem mondkapjes mee als je op stap gaat. Bekijk onze handige tips voor je vertrek. Geniet & blijf veilig!

Het hulpmiddel: de Drukte Meter

Waar is het druk? Moet je de binnenstad vermijden vandaag, kan je wel naar het strand en op welke plekken is het wat rustiger in de natuurgebieden? Om je hierbij te helpen, zijn allerlei tools ontwikkeld voor verschillende plekken in Nederland.

Een aantal druktemeters op een rij

In sommige steden kun je een Whatsapp berichtje ontvangen met de drukte-status van de binnenstad. Zoals in Alkmaar of Breda, waar dit wordt aangegeven met een stoplicht: rood, groen of oranje.

Nazomer aan de kust Op Voorne-Putten

De informatie op deze pagina zal steeds worden aangevuld. Bereid je vakantie of dagje uit goed voor en check de actuele info.

Zijn deze flamingo’s echt in Nederland te zien? Jazeker! Een van de onverwachte kanten van ons mooie landje. Ga ze ontmoeten bij het Grevelingenmeer, op de grens van Zuid-Holland en Zeeland.

Hier moet je zijn: ga op avontuur in onverwacht Nederland

Je hoeft niet ver weg om de mooiste natuur te beleven, heerlijk te eten en nieuwe plekken te ontdekken. Hier moet je zijn! Geniet samen en deel je ervaringen.

Deel jouw tip!

Boswachter Thijs, restauranthouder Monique en VVV-medewerker Iris. Of volgens jou! Deel je Hier-Moet-Je-Zijn-tip via Instagram en bekijk de tips van andere experts en ‘ervaringsdeskundigen’. Samen vieren we de zomer in Nederland. Doe ook mee en nomineer de volgende!

Dutch landscape with wheat field during sunrise

Samen houden we Nederland veilig

In verband met COVID-19 gelden nieuwe regels en richtlijnen die van invloed zijn op reizen naar Nederland. Hier lees je meer, maar je kunt hier ook reisinspiratie opdoen en je vindt hier tips voor een heerlijk bezoek aan Nederland.