Ga naar buiten... voor de eerste lentedagen - Holland.com
Lente in Nederland

Ga naar buiten... voor de eerste lentedagen

De lente in Nederland is een feestje. Niet alleen de bloemen gaan open; ook de terrassen en de strandpaviljoens gaan open. Ontdek hoe Nederlanders de lente vieren en geniet met ze mee!

  • Tips voor een dagje naar het Vondelpark
  • Ontdek de leukste strandtenten langs 250 kilometer kust
  • Weet u wat Rokjesdag betekent?

Geen volk is zo blij met de eerste lentedagen als de Nederlanders. Na een vaak lange winter zorgt het voorjaar voor zo veel enthousiasme, dat het ronduit aanstekelijk is. Bij elk café of restaurant worden snel de stoeltjes buiten gezet, zodat men z'n kopje koffie in die eerste zonnestralen kan drinken.

Rokjesdag

Wist u dat Nederlanders de eerste lentedag aanduiden als Rokjesdag? Dit is officieel de eerste dag waarop de Nederlandse dames een rokje dragen en hun blote benen aan het zonlicht durven te tonen.

Ontspannen in het Vondelpark

In de parken, waar alles weer in bloei staat, gaat iedereen weer wandelen, fietsen of skaten. Onze tip: ga lekker wandelen in het Vondelpark in Amsterdam en kies één van de leuke terrassen voor een kop koffie of een lunch. Met kinderen is het 'Melkhuisje' met de grote speeltuin leuk, voor de lekkerste lunch gaat u naar 'Vondelpark3' en voor de rustigste plek en eventueel rollerskates huren, gaat u naar de 'Vondeltuin'.

Dagje naar het strand

En ook langs de kust begint het seizoen weer. Van de Wadden-eilanden tot Zeeland, zo'n 250 kilometer strand; overal gaan de strandtenten weer open. U kunt zeker lekker gaan wandelen, maar ook zonnen op een bedje achter glas is vaak al lekker.

Wilt u dit voorjaar ook genieten van de eerste Nederlandse zonnestralen boek dan een huisje aan de kust. Bekijk hier ons aanbod.

Bekijk deze video: Terras

Vond je dit interessant? Ontdek meer