Ga wintersporten op z'n Nederlands - Holland.com
Winter in Nederland

Ga wintersporten op z'n Nederlands

De feestdagen zijn voorbij. De goede voornemens zijn gemaakt, en dus is het tijd om lekker te gaan sporten. Wintersporten wel te verstaan! Want ook in Nederland zijn er volop mogelijkheden om te genieten van alle winterse sporten op sneeuw of ijs. In de natuur zodra het winterse weer doorbreekt, of overdekt zolang er nog geen sneeuw en ijs is. 

  • Ga sportief het nieuwe jaar in.
  • Langlauftochten door de duinen.
  • Overdekt genieten van de winter in Nederland

Skieën...

Zo zijn de duinen langs de Nederlandse kust ideaal voor langlaufen zodra er voldoende sneeuw is gevallen. En dat is toch bijna elke winter wel een korte of langere periode het geval. De zanderige duinen bij Noordwijk of Bergen veranderen dan in een prachtig besneeuwd en glooiend  wintersportgebied.

En mocht er nog geen sneeuw zijn gevallen, dan zijn er gelukkig vele overdekte skibanen met goede faciliteiten. U kunt er vaak ski- of snowboardles krijgen, u kunt er spullen huren en na afloop is er meestal een après-ski restaurant voor een lekkere kaasfondue of een gezellige borrel.

...of schaatsen?

Schaatsen hoort natuurlijk echt bij Nederland. Het mooist is dat op natuurijs, over bevroren vaarten en meren en door mooie landschappen. Maar ook hier geldt; is het nog niet koud genoeg, dan kunt u lekker gaan schaatsen op één van de vele indoorbanen. Boek nu uw trip en ontdek de Nederlandse wintersportmogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer